burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Paša lokum (Sultanova sarma)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

300 g šećera

1 l mleka

100 g margarina

60 g C čvrstin

120 g brašna

4 velike kašike C kakaoa

1 kesica C vanilin šećera

100 g C kokosa

2 kesice C šlag krema

Paša lokum (Sultanova sarma)

Koraci pripreme

U veću šerpu sipati 800 ml mleka i margarin i staviti da se kuva.

U preostalih 200 ml mleka razmutiti C čvrstin, šećer, brašno, C kakao i C vanilin šećer.

Sve sipati u šerpu sa mlekom i margarinom i kuvati dok se ne zgusne.

Četvrtasti pleh (35×42) posuti C kokosovim brašnom, pa izliti skuvanu smesu i ostaviti da se ohladi.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i premazati ohlađen kolač.

Seći na trake (3cm) i savijati u rolnice.

Naši proizvodi

Paša lokum (Sultanova sarma)

Koraci pripreme

U veću šerpu sipati 800 ml mleka i margarin i staviti da se kuva.

U preostalih 200 ml mleka razmutiti C čvrstin, šećer, brašno, C kakao i C vanilin šećer.

Sve sipati u šerpu sa mlekom i margarinom i kuvati dok se ne zgusne.

Četvrtasti pleh (35×42) posuti C kokosovim brašnom, pa izliti skuvanu smesu i ostaviti da se ohladi.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i premazati ohlađen kolač.

Seći na trake (3cm) i savijati u rolnice.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept