0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
250 ml slatke pavlake
250 ml mleka
1 kesica C želatina
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
30 ml vode
500 g jagoda
60 g šećera
3 kašike vode
C želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri.
Pomešati mleko i slatku pavlaku i staviti na ringlu na srednju vatru.
Mešati sve vreme dok ne počne da ključa (ne sme da proključa), dodati C želatin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre.
Spremne čaše nagnite preko ivice nekog pleha i sipati smesu, ostaviti par sati u frižider da se ohladi.
Iseckane jagode, šećer i vodu staviti da vatru i mešati dok ne provri.
Kada bude gotovo, izblendirajte smesu i procedite.
Crveni fil ohladiti i sipati u čaše preko bele smese.
Možete dekorisati listićima sveže nane.
C želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri.
Pomešati mleko i slatku pavlaku i staviti na ringlu na srednju vatru.
Mešati sve vreme dok ne počne da ključa (ne sme da proključa), dodati C želatin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre.
Spremne čaše nagnite preko ivice nekog pleha i sipati smesu, ostaviti par sati u frižider da se ohladi.
Iseckane jagode, šećer i vodu staviti da vatru i mešati dok ne provri.
Kada bude gotovo, izblendirajte smesu i procedite.
Crveni fil ohladiti i sipati u čaše preko bele smese.
Možete dekorisati listićima sveže nane.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.