burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Panakota

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1/2 l mleka

1/2 l slatke pavlake

šećer

2 kesice C želatina

oko 300 g malina ili nekog crvenog voća

Panakota

Koraci pripreme

U šerpu staviti mleko i pavlaku da se greju, zasladiti po ukusu, 2-3 kašike šećera je dovoljno, mada može i bez.

Razmutiti 1 C želatin sa pola dl hladne vode, ostaviti da nabubri i dodati ga u mleko i pavlaku kada krenu da struje.

Dobro promešati da se želatin istopi i naliti u čaše do pola. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.

Voće sa par kašika šećera staviti da se kuva. Posle 10-tak min mu dodati, na isti način pripremljen želatin.

Promešati i naliti preko belog dela u čašama. Ostaviti da se dobro ohladi par sati.

Naši proizvodi

Panakota

Koraci pripreme

U šerpu staviti mleko i pavlaku da se greju, zasladiti po ukusu, 2-3 kašike šećera je dovoljno, mada može i bez.

Razmutiti 1 C želatin sa pola dl hladne vode, ostaviti da nabubri i dodati ga u mleko i pavlaku kada krenu da struje.

Dobro promešati da se želatin istopi i naliti u čaše do pola. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.

Voće sa par kašika šećera staviti da se kuva. Posle 10-tak min mu dodati, na isti način pripremljen želatin.

Promešati i naliti preko belog dela u čašama. Ostaviti da se dobro ohladi par sati.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept