0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 ml slatke pavlake
200 ml mleka
70 g šećera
2 kesice C želatina
400 g breskvi
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C šlaga
malo čokoladnih ukrasa
komadići brekve
U šerpu sitati slatku pavlaku, mleko, C vanilin šećer, šećer i kuvati na umerenoj vatri neposredno pred vrenje. Skloniti šerpu.
U odgovarajućoj činiji izmešati jednu kesicu želatina sa hladnom vodom (po upustvu sa kesice), dodati u toplu slatku pavlaku i sve žicom dobro umutiti.
Ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi, a onda sadržaj za panakotu sipati u dekorativne čaše u kojima ćete je služiti. Ako želite da bude dekorativnije, na obrnutom tanjiru poređati pripremljene čaše i tako ostaviti da odstoji dok se lepo ne stegne.
Za to vreme, napraviti preliv od breskvi. Breskve dobro oprati, naseckati, ispasirati i uz dodavanje vrlo malo vode usitniti uz pomoć blendera ili štapnog miksera.
Po želji dodati i malo šećera u njih. Staviti da se kuva, da voda malo ispari (dovoljno je desetak minuta). Na isti način pripremiti i drugu kesicu želatina, pa sve usuti u tople breskve i promešati.
Pripremljenu smesu izliti preko stegnute slatke pavlake. Odložiti u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.
Ukrasiti po želji umućenim šlagom, čokoladom i komadićima voća.
U šerpu sitati slatku pavlaku, mleko, C vanilin šećer, šećer i kuvati na umerenoj vatri neposredno pred vrenje. Skloniti šerpu.
U odgovarajućoj činiji izmešati jednu kesicu želatina sa hladnom vodom (po upustvu sa kesice), dodati u toplu slatku pavlaku i sve žicom dobro umutiti.
Ostaviti nekoliko minuta da se malo prohladi, a onda sadržaj za panakotu sipati u dekorativne čaše u kojima ćete je služiti. Ako želite da bude dekorativnije, na obrnutom tanjiru poređati pripremljene čaše i tako ostaviti da odstoji dok se lepo ne stegne.
Za to vreme, napraviti preliv od breskvi. Breskve dobro oprati, naseckati, ispasirati i uz dodavanje vrlo malo vode usitniti uz pomoć blendera ili štapnog miksera.
Po želji dodati i malo šećera u njih. Staviti da se kuva, da voda malo ispari (dovoljno je desetak minuta). Na isti način pripremiti i drugu kesicu želatina, pa sve usuti u tople breskve i promešati.
Pripremljenu smesu izliti preko stegnute slatke pavlake. Odložiti u frižider da se sve dobro ohladi i stegne.
Ukrasiti po želji umućenim šlagom, čokoladom i komadićima voća.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.