burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija21

Nugat torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
21

Sastojci

Kore (peku se dve od po):

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

2 kašike kakao C

100 ml ulja

(preliti sa 300 ml mleka)

Fil:

600 ml mleka

120 gr C čvrstina

200 gr šećera

150 gr čokolade

100 gr mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika

100 gr lešnik napolitanki

250 gr maslaca

200 ml slatke pavlake

300 gr nutele

Dekoracija:

šlag krem sa cokoladom C

Nugat torta

Koraci pripreme

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.

Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.

Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.

Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.

Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno

Naši proizvodi

Nugat torta

Koraci pripreme

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.

Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.

Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.

Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.

Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept