0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
21
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
21
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakao C
100 ml ulja
(preliti sa 300 ml mleka)
600 ml mleka
120 gr C čvrstina
200 gr šećera
150 gr čokolade
100 gr mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
100 gr lešnik napolitanki
250 gr maslaca
200 ml slatke pavlake
300 gr nutele
šlag krem sa cokoladom C
Prvo pravimo fil, da bi se hladio.
Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se fil hladi prviti kore.
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.
Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.
Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.
Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.
Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.
Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.
Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.
Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.
Tako raditi do kraja.
Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno
Prvo pravimo fil, da bi se hladio.
Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se fil hladi prviti kore.
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.
Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.
Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.
Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.
Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.
Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.
Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.
Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.
Tako raditi do kraja.
Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.