burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Novogodišnji medenjaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 jaje

150 g margarina

50 g kristal šećera

prstohvat soli

2 kašičice mešavine za medenjake

1 puna kašika meda

1 kašičica C sode bikarbone

300-350 g brašna T-400

Glazura:

1 belance

200-250 g šećera

1 kašičica limuna

boje po želji

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Margarin sobne temperature izmiksirati sa šećerom. Dodati jaje, prstohvat soli i med, zatim nastavite da miksirate da se svi sastojci lepo sjedine.

U brašno staviti C sodu bikarbonu i mešavinu za medenjake, promešati, pa postepeno dodavati u smesu. Miksirati dok možete, zatim rukom formirati testo. Videćete kako je mekano i prhko.

Razviti testo debljine 0.5 cm i modlama formirati figure. Peći 7 minuta u zagrejanoj pećnici na 180°C.

Glazuru pravite tako što ćete izmiksirati belanac u čvrst sneg, zatim polako dodavati šećer (količina šećera zavisi od veličine jajeta). Miksirati dok se šećer ne otopi lepo, pa pred kraj mućenja dodati kašičicu limuna.

Glazuru podeliti u više činija, dodati u svaku činiju boju po želji, pa preliti u poslastičarske kese. Odseći vrh kese i spremo je za ukrašavanje.

Naši proizvodi

Novogodišnji medenjaci

Koraci pripreme

Margarin sobne temperature izmiksirati sa šećerom. Dodati jaje, prstohvat soli i med, zatim nastavite da miksirate da se svi sastojci lepo sjedine.

U brašno staviti C sodu bikarbonu i mešavinu za medenjake, promešati, pa postepeno dodavati u smesu. Miksirati dok možete, zatim rukom formirati testo. Videćete kako je mekano i prhko.

Razviti testo debljine 0.5 cm i modlama formirati figure. Peći 7 minuta u zagrejanoj pećnici na 180°C.

Glazuru pravite tako što ćete izmiksirati belanac u čvrst sneg, zatim polako dodavati šećer (količina šećera zavisi od veličine jajeta). Miksirati dok se šećer ne otopi lepo, pa pred kraj mućenja dodati kašičicu limuna.

Glazuru podeliti u više činija, dodati u svaku činiju boju po želji, pa preliti u poslastičarske kese. Odseći vrh kese i spremo je za ukrašavanje.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept