burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Novogodišnja jelka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za keks:

200 g C kokosa

80 g prirodnog zaslađivača

40 g kokosovog ulja

3 jaja

1 C prašak za pecivo

kora jednog limuna

malo muskantnog oraščića

prstohvat soli

30 g C kakaoa

oko 2 kašike vode (ili još jedno jaje)

Za ganaš:

30 g C kakaoa

100 ml slatke pavlake

20 g putera (ili kokosovog ulja)

40 g zaslađivača

Novogodišnja jelka

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke, osim kakaoa, pa podeliti smesu na dva dela. Kakao pomešati sa malo vode, samo koliko da ne bude suv.

Eventualno, umesto vode, dodati još jedno jaje, jer smesa postane više suva kada se dodao i kakao. Jedan deo smese ostaviti beo, a u drugi dodati napravljeni kakao.

Oblikovati zvezdice od belog dela, tako da svaka sledeća zvezdica bude veća od prethodne. Od crnog dela takođe oblikovati zvezdice ili neke druge oblike.

Peći keks na 180°C, 7 minuta.

Za to vreme napraviti ganaš. Zagrejati slatku pavlaku sa puterom i zaslađivačem, pa umešati kakao. Ostaviti ga da se prohladi.

Nakon što se izvadi keks, ostaviti i njega da se ohladi, pa na njega namazati ganaš. Poređati keks jedan na drugi, od većeg ka manjem, i to čim se namaže ganaš, da bi se keksići uhvatili jedan za drugi i jelka bila stabilnija.

Naši proizvodi

Novogodišnja jelka

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke, osim kakaoa, pa podeliti smesu na dva dela. Kakao pomešati sa malo vode, samo koliko da ne bude suv.

Eventualno, umesto vode, dodati još jedno jaje, jer smesa postane više suva kada se dodao i kakao. Jedan deo smese ostaviti beo, a u drugi dodati napravljeni kakao.

Oblikovati zvezdice od belog dela, tako da svaka sledeća zvezdica bude veća od prethodne. Od crnog dela takođe oblikovati zvezdice ili neke druge oblike.

Peći keks na 180°C, 7 minuta.

Za to vreme napraviti ganaš. Zagrejati slatku pavlaku sa puterom i zaslađivačem, pa umešati kakao. Ostaviti ga da se prohladi.

Nakon što se izvadi keks, ostaviti i njega da se ohladi, pa na njega namazati ganaš. Poređati keks jedan na drugi, od većeg ka manjem, i to čim se namaže ganaš, da bi se keksići uhvatili jedan za drugi i jelka bila stabilnija.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept