burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Novogodišnja idila

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za mafine:

2 jaja

175 g šećera

250 g brašna

1 C prašak za pecivo

5 kašika mleka

130 g seckane čokolade

85 g margarina

4 kašike C kakaoa

Za jelkice:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

džem

100 g beli šlag

100 g šlag sa zelenom bojom

200 g čokolade (bele i crne)

ukrasi po želji (bombonice, žele bombone)

Novogodišnja idila

Koraci pripreme

Mafini:
U jednoj posudi umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati margarin i mleko i sve dobro sjediniti.

U drugoj posudi izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Spojiti obe mase laganim mešanjem.

Na kraju pažljivo umešati seckanu čokoladu. Napuniti kalupe, ali ne do vrha, već do trećine kalupa. Peći od 15-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Jelkice:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati jedno po jedno žumance. Nakon toga dodati brašno i promešati kašikom da se smesa ujednači.

Smesu izliti u pleh i ispeći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Nakon toga, pomoću kalupa napraviti krugove različitih veličina.

Krugove spajati džemom, a zatim ih ukrasiti šlagom i mrvicama.

Ostatak kore pomešati sa malo šlaga i bele čokolade, oblikovati kuglice i formirati sneška.

Naši proizvodi

Novogodišnja idila

Koraci pripreme

Mafini:
U jednoj posudi umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati margarin i mleko i sve dobro sjediniti.

U drugoj posudi izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Spojiti obe mase laganim mešanjem.

Na kraju pažljivo umešati seckanu čokoladu. Napuniti kalupe, ali ne do vrha, već do trećine kalupa. Peći od 15-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Jelkice:
Umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati jedno po jedno žumance. Nakon toga dodati brašno i promešati kašikom da se smesa ujednači.

Smesu izliti u pleh i ispeći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Nakon toga, pomoću kalupa napraviti krugove različitih veličina.

Krugove spajati džemom, a zatim ih ukrasiti šlagom i mrvicama.

Ostatak kore pomešati sa malo šlaga i bele čokolade, oblikovati kuglice i formirati sneška.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept