burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Nepečena jafa torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga:

300 gr jafa keksa

2 dl mleka

125 gr margarina

3 kašike C kakao praha

3 kašike šećera

Krem:

4 dl mleka

1 kesica C pudinga

sa ukusom karamela

5 kašika šećera

125 gr margarina

5 kašika mlevenog keksa

Još:

8 celih jafa keksa

1 kesica C šlaga

Nepečena jafa torta

Koraci pripreme

Rukama izdrobite jafa keks i stavite u jednu posudu.

U drugu posudu sipajte mleko, dodajte šećer, kakao i margarin pa sve zajedno prokuvajte pa sipajte u sud sa jafa keksom. Sve zajedno dobro izmešajte pa stavite u okrugli kalup sa obručem koji ste predhodno prekrili tankom streč folijom. Dobro rukama izravnjajte pa ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Za to vreme u 2 dl mleka rastvorite puding a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. U provrelo mleko dodajte puding i sve zajedno kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre pa dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Na kraju dodajte mleveni keks i sve zajedno umutite mikserom najmanjom brzinom. Pokrijte krem i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem stavite preko podloge pa preko nje poređajte cele komade jafa keksa koji ste predhodno umakali u mleko. Izvadite pažljivo tortu iz kalupa, stavite je na tacnu za služenje.

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i ukrasite tortu.

Naši proizvodi

Nepečena jafa torta

Koraci pripreme

Rukama izdrobite jafa keks i stavite u jednu posudu.

U drugu posudu sipajte mleko, dodajte šećer, kakao i margarin pa sve zajedno prokuvajte pa sipajte u sud sa jafa keksom. Sve zajedno dobro izmešajte pa stavite u okrugli kalup sa obručem koji ste predhodno prekrili tankom streč folijom. Dobro rukama izravnjajte pa ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Za to vreme u 2 dl mleka rastvorite puding a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. U provrelo mleko dodajte puding i sve zajedno kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre pa dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Na kraju dodajte mleveni keks i sve zajedno umutite mikserom najmanjom brzinom. Pokrijte krem i ostavite da se ohladi.

Ohlađen krem stavite preko podloge pa preko nje poređajte cele komade jafa keksa koji ste predhodno umakali u mleko. Izvadite pažljivo tortu iz kalupa, stavite je na tacnu za služenje.

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i ukrasite tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept