burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mramorni puding

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za čokoladni deo:

1 jaje

1 kesica C pudinga od čokolade

500 ml mleka

60 g šećera

1 kesica nes kafe

Za vanilin deo:

2 jaja

2 kesice C pudinga od vanile

1 kašika brašna

1 l mleka

Mramorni puding

Koraci pripreme

Čokoladu izlomiti, čvrsto umutiti belance, onda umutiti žumance, šećer, pa dodati C puding od čokolade sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, dodati masu sa pudingom i nes kafu, na kraju dodati umućeno belance i čokoladu, mešati da se čokolada otopi.

Za C puding od vanile umutiti čvrsto belanca, umutiti žumanca sa šećerom, brašnom, pa dodati puding i malo mleka. Ovo skuvati u ostatku mleka, na kraju dodati umućeno belance.

Kalup za kuglof isprati hladnom vodom, sipati u kalup pola pudinga od vanile, preko čokoladni deo, pa drugu polovinu pudinga od vanile.

Kroz puding prođite kašikom da se dobije mramorni efekat. Pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider.

Kada se stegne, istresti puding na odgovarajuću podlogu i dekorisati.

Naši proizvodi

Mramorni puding

Koraci pripreme

Čokoladu izlomiti, čvrsto umutiti belance, onda umutiti žumance, šećer, pa dodati C puding od čokolade sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, dodati masu sa pudingom i nes kafu, na kraju dodati umućeno belance i čokoladu, mešati da se čokolada otopi.

Za C puding od vanile umutiti čvrsto belanca, umutiti žumanca sa šećerom, brašnom, pa dodati puding i malo mleka. Ovo skuvati u ostatku mleka, na kraju dodati umućeno belance.

Kalup za kuglof isprati hladnom vodom, sipati u kalup pola pudinga od vanile, preko čokoladni deo, pa drugu polovinu pudinga od vanile.

Kroz puding prođite kašikom da se dobije mramorni efekat. Pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider.

Kada se stegne, istresti puding na odgovarajuću podlogu i dekorisati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept