burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Mramorni kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

3 jaja

200 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

250 ml ulja

375 ml mleka

450 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

4 kašike C slatkog kakao praha

Mramorni kuglof

Koraci pripreme

Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje, mleko, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.

Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati C slatki kakao i dobro izmešati.

Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike onda preko sipati svetlu masu i tako dok se sve ne potroši.

Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 40 minuta.

Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.

Ostaviti u kalupu da se ohladi.

Kuglof prelijte glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Mramorni kuglof

Koraci pripreme

Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje, mleko, brašno i na kraju C prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.

Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati C slatki kakao i dobro izmešati.

Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, 3 do 4 kašike onda preko sipati svetlu masu i tako dok se sve ne potroši.

Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 40 minuta.

Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.

Ostaviti u kalupu da se ohladi.

Kuglof prelijte glazurom od čokolade.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept