0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20 g kvasca
500 ml kisele vode
200 ml ulja
200 g šećera
1 kg brašna
malo soli
sok od pola limuna
1 C vanilin šećer
med za premazivanje
mleveni orasi za posipanje
U malo tople vode razbiti kvasac, pa zamesiti testo od kisele vode, ulja, šećera, soli, soka od limuna i brašna.
Ostaviti da odstoji cele noći, razviti testo kao za krofne.
Seći čašom, poređati u pleh, izbockati čačkalicom, ostaviti malo da odstoji i peći.
Vreme pečenja zavisi od rerne. Kada su gotovi, vruće ih premazati medom i posuti orasima.
U malo tople vode razbiti kvasac, pa zamesiti testo od kisele vode, ulja, šećera, soli, soka od limuna i brašna.
Ostaviti da odstoji cele noći, razviti testo kao za krofne.
Seći čašom, poređati u pleh, izbockati čačkalicom, ostaviti malo da odstoji i peći.
Vreme pečenja zavisi od rerne. Kada su gotovi, vruće ih premazati medom i posuti orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.