burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Mladenčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Za podizanje testa:

50 ml mlake vode

1 C Suvi kvasac

2 kašičice šećera

2 kašike brašna

Za testo:

300 ml mlake kisele vode

70 ml ulja

50 g šećera

1/3 kašičice cimeta

1 C Vanilin šećer

kora jednog limuna

600 g brašna

1 kašičica soli

Dodatno:

150 g meda

100 g seckanih lešnika

Mladenčići

Koraci pripreme

Brašno, šećer, suvi kvasac i mlaku vodu za podizanje testa pomešati i ostaviti 10 minuta da kvasac reaguje.

U dublji sud sipati polovinu brašna, aktivirani kvasac, ulje, mlaku kiselu vodu, kristal šećer i mešati da se sastojci malo sjedine.

Dodati drugu polovinu brašna, rendanu koricu jednog limuna, so, cimet i vanilin šećer.

Mešati sastojke kašikom, a potom formirano testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i zamesiti.

Vratiti testo u nauljen sud, odozgo ga premazati uljem i ostaviti pokriveno na pola sata da nadođe.

Nadošlo testo je potrebno kratko premesiti i razvući oklagijom na debljinu od 1 cm, pa pobrašnjenom čašom seći kolačiće. Po tradiciji ih treba biti makar 40.

Prebaciti ih u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti folijom 20 minuta.

Nakon odmaranja ih izbockati drvcetom i idu pravo u rernu. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Pečene mladenčiće pokriti čistom krpom, pa kada se malo prohlade premazati medom i valjati u seckane orahe.

Naši proizvodi

Mladenčići

Koraci pripreme

Brašno, šećer, suvi kvasac i mlaku vodu za podizanje testa pomešati i ostaviti 10 minuta da kvasac reaguje.

U dublji sud sipati polovinu brašna, aktivirani kvasac, ulje, mlaku kiselu vodu, kristal šećer i mešati da se sastojci malo sjedine.

Dodati drugu polovinu brašna, rendanu koricu jednog limuna, so, cimet i vanilin šećer.

Mešati sastojke kašikom, a potom formirano testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i zamesiti.

Vratiti testo u nauljen sud, odozgo ga premazati uljem i ostaviti pokriveno na pola sata da nadođe.

Nadošlo testo je potrebno kratko premesiti i razvući oklagijom na debljinu od 1 cm, pa pobrašnjenom čašom seći kolačiće. Po tradiciji ih treba biti makar 40.

Prebaciti ih u pleh obložen papirom za pečenje i pokriti folijom 20 minuta.

Nakon odmaranja ih izbockati drvcetom i idu pravo u rernu. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Pečene mladenčiće pokriti čistom krpom, pa kada se malo prohlade premazati medom i valjati u seckane orahe.

Autor

food blog Mikina kuhinja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept