burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Miliprot

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

1/2 l mleka

100 ml vode

1 kocka svežeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

3 jaja

3 kašike masti

300 g suvog grožđa

6 kašika šećera

1 kašičica soli

6 kašika šećera

150 ml ulja

brašno po potrebi

1 jaje i malo ulja za premazivanje

Miliprot

Koraci pripreme

U 1/2 litre mlakog mleka dodati 100 ml mlake vode, staviti kvasac i dodati kašiku šećera.

Kada se podigne kvasac posoliti sa 1 kašičicom soli, dodati ulje.

Od 3 belanca umutiti penu i staviti u kvasac.

Polako dodavati brašna po potrebi i umesiti meko testo.

Podeliti na 3 jufke i ostaviti da kisne.

Umutiti 3 žumaca sa 5 kašika šećera i 3 kašike masti.

Istegliti svaku jufku tanko sa rukama.

Svaku razvučenu jufku premazati sa filom od žumanaca i posuti sa 100 g suvog grožđa.

Urolati, isplesti, staviti u šerpu ili tepsiju i premazati sa jajetom i malo ulja.

Peći na 200°C dok ne porumeni.

Naši proizvodi

Miliprot

Koraci pripreme

U 1/2 litre mlakog mleka dodati 100 ml mlake vode, staviti kvasac i dodati kašiku šećera.

Kada se podigne kvasac posoliti sa 1 kašičicom soli, dodati ulje.

Od 3 belanca umutiti penu i staviti u kvasac.

Polako dodavati brašna po potrebi i umesiti meko testo.

Podeliti na 3 jufke i ostaviti da kisne.

Umutiti 3 žumaca sa 5 kašika šećera i 3 kašike masti.

Istegliti svaku jufku tanko sa rukama.

Svaku razvučenu jufku premazati sa filom od žumanaca i posuti sa 100 g suvog grožđa.

Urolati, isplesti, staviti u šerpu ili tepsiju i premazati sa jajetom i malo ulja.

Peći na 200°C dok ne porumeni.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept