burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Miliprot sa ratlukom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

1 kg pšeničnog brašna tip 500

2 kesice C suvog kvasca od po 10 g

500 ml mlakog mleka

100 g šećera

1 kašika soli

3 cela jaja

narendana kora limuna

500 g ratluka po izboru može i mešano

100 g maslaca

žumance

Miliprot sa ratlukom

Koraci pripreme

U brašnu napraviti udubljenje, sipati kvasac, mleko, šećer, so, umućena jaja, koru limuna, rastopljeni maslac.

Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da naraste. premesiti ga i ostaviti jos 30 min. - razviti testo u obliku valjka oko 80 cm zatim podeliti i oba razvući oklagijom.

Iseckani ratluk pobacati svuda po razvučenom testu i onda uviti opet u valjak, može se ostaviti da bude kao štrudla ili prepleti ga u pletenicu.

Zatim ostaviti tako testo u podmazanu tepsiju. Premazati žumancetom i peći 30-35 min. u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečeni miliprot malo poprskati hladnom vodom, zaviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Miliprot sa ratlukom

Koraci pripreme

U brašnu napraviti udubljenje, sipati kvasac, mleko, šećer, so, umućena jaja, koru limuna, rastopljeni maslac.

Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da naraste. premesiti ga i ostaviti jos 30 min. - razviti testo u obliku valjka oko 80 cm zatim podeliti i oba razvući oklagijom.

Iseckani ratluk pobacati svuda po razvučenom testu i onda uviti opet u valjak, može se ostaviti da bude kao štrudla ili prepleti ga u pletenicu.

Zatim ostaviti tako testo u podmazanu tepsiju. Premazati žumancetom i peći 30-35 min. u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečeni miliprot malo poprskati hladnom vodom, zaviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept