burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Milch snitte

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje gotovih kora za tortu

750 ml čokoladnog mleka

1 litar slatke pavlake

2 C želatina

8 kašika meda

200 g čokolade za kuvanje

8 kašika hladne vode

Milch snitte

Koraci pripreme

Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija.

Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda.

Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite.

Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila.

Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom.

Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu.

Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi.

Secite na parčad i poslužite.

Naši proizvodi

Milch snitte

Koraci pripreme

Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija.

Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda.

Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite.

Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila.

Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom.

Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu.

Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi.

Secite na parčad i poslužite.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept