burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Mekane buhtle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

300 ml mlakog mleka

1 kesica C suvog kvasca

2 jaje

5 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

100 g margarina sobne temperature

malo soli

oko 700-800 g brašna

Za nadev:

nutela, pekmez, džem (po želji)

Za premazivanje:

50 g margarina

Mekane buhtle

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe.

Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja, testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.

Naraslo testo podeliti na loptice i malo ih doraditi. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim margarinom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.

Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane margarinom (to nemojte nikako izostaviti).

Naši proizvodi

Mekane buhtle

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe.

Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja, testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.

Naraslo testo podeliti na loptice i malo ih doraditi. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim margarinom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.

Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane margarinom (to nemojte nikako izostaviti).

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept