0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
300 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
2 jaje
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g margarina sobne temperature
malo soli
oko 700-800 g brašna
nutela, pekmez, džem (po želji)
50 g margarina
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe.
Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja, testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na loptice i malo ih doraditi. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim margarinom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane margarinom (to nemojte nikako izostaviti).
U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe.
Sve ostale sastojke staviti u sud za mešanje i dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Staviti testo u posudu koja je namazana tankim slojem ulja, testo takođe malo namazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da se diže na toplom mestu, oko sat vremena.
Naraslo testo podeliti na loptice i malo ih doraditi. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim margarinom i stavljati u podmazanu duboku tepsiju.
Buhtle ostaviti oko 20 minuta da još narastu i peći ih oko 35 do 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane margarinom (to nemojte nikako izostaviti).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.