burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Medeno srce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 i po čaše brašna

1 kašika kakao praha

1 prašak za pecivo

1 čaša šećera

1 čaša kisele vode ili mleka

20 kašika džema

100ml ulja

100 g čokolade

1 šlag

Medeno srce

Koraci pripreme

U prvu posudu pomešati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo.

U drugu posudu pomešati šećer, 10 kašika džema.

Spojiti smese iz obe posude, dodati ulje i izmešati. Pola smese sipati u pleh i peći 12 minuta.

U međuvremenu napraviti premaz od 10 kašika džema i narendati 100g čokolade.

Premazati preko pečene kore, pa dodati drugi deo smese.

Peći 30 minuta. Kada se kolač ohladi, umutiti šlag i premazati kolač.

Naši proizvodi

Medeno srce

Koraci pripreme

U prvu posudu pomešati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo.

U drugu posudu pomešati šećer, 10 kašika džema.

Spojiti smese iz obe posude, dodati ulje i izmešati. Pola smese sipati u pleh i peći 12 minuta.

U međuvremenu napraviti premaz od 10 kašika džema i narendati 100g čokolade.

Premazati preko pečene kore, pa dodati drugi deo smese.

Peći 30 minuta. Kada se kolač ohladi, umutiti šlag i premazati kolač.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept