burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija 60

Medenjak

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

350 g brašna

1 kašičica kombinacije mlevenog đumbira, karanfilića i cimeta

1 kašičica C sode bikarbone

125 g maslaca

150 smeđeg šećera

4 kašike meda

1 jaje

Medenjak

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.

Brašno, začine, C sodu bikarbonu i šećer promešati u činiji. Dodati otopljeni maslac, med i jaje. Zamesiti testo.

Podeliti testo na 4 dela (radi lakšeg razvijanja oklagije) i istanjiti na papiru za pečenje, debljine 5 - 10mm.

Modlama seći oblike i prebaciti na pleh. Peći 10 minuta ili dok ne budu žuto - braonkaste boje.

Izvaditi iu potpunosti ohladiti, pa dekorisati kraljevskom glazurom, po želji.

Naši proizvodi

Medenjak

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.

Brašno, začine, C sodu bikarbonu i šećer promešati u činiji. Dodati otopljeni maslac, med i jaje. Zamesiti testo.

Podeliti testo na 4 dela (radi lakšeg razvijanja oklagije) i istanjiti na papiru za pečenje, debljine 5 - 10mm.

Modlama seći oblike i prebaciti na pleh. Peći 10 minuta ili dok ne budu žuto - braonkaste boje.

Izvaditi iu potpunosti ohladiti, pa dekorisati kraljevskom glazurom, po želji.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept