0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
60
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
60
350 g brašna
1 kašičica kombinacije mlevenog đumbira, karanfilića i cimeta
1 kašičica C sode bikarbone
125 g maslaca
150 smeđeg šećera
4 kašike meda
1 jaje
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.
Brašno, začine, C sodu bikarbonu i šećer promešati u činiji. Dodati otopljeni maslac, med i jaje. Zamesiti testo.
Podeliti testo na 4 dela (radi lakšeg razvijanja oklagije) i istanjiti na papiru za pečenje, debljine 5 - 10mm.
Modlama seći oblike i prebaciti na pleh. Peći 10 minuta ili dok ne budu žuto - braonkaste boje.
Izvaditi iu potpunosti ohladiti, pa dekorisati kraljevskom glazurom, po želji.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.
Brašno, začine, C sodu bikarbonu i šećer promešati u činiji. Dodati otopljeni maslac, med i jaje. Zamesiti testo.
Podeliti testo na 4 dela (radi lakšeg razvijanja oklagije) i istanjiti na papiru za pečenje, debljine 5 - 10mm.
Modlama seći oblike i prebaciti na pleh. Peći 10 minuta ili dok ne budu žuto - braonkaste boje.
Izvaditi iu potpunosti ohladiti, pa dekorisati kraljevskom glazurom, po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.