burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Mančmelou kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

6 žumanca

6 kašika ulja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

6 belanaca

12 kašika šećera

malo maslaca za podmazivanje kalupa

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

Mančmelou kuglof

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.

Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.

Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.

Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.

Naši proizvodi

Mančmelou kuglof

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.

Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.

Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.

Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept