0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
6 žumanca
6 kašika ulja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
6 belanaca
12 kašika šećera
malo maslaca za podmazivanje kalupa
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.
Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.
Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.
Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.
Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, pa umešati brašno, kakao i prašak za pecivo u ujednačenu, gušću smesu. Sipati u dobro podmazan kalup (ili tepsiju) istog prečnika kao vaš kalup za kuglof. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Sipati u kalup za kuglof podmazan maslacem. Poravnati odozgo. Staviti kalup za kuglof u dublju tepsiju ili pliću šerpu i sipati vodu u tepsiju do polovine kalupa. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni 35 minuta. U toku pečenja belanca će narasti više od ivice kalupa, ali će splasnuti kada se izvade iz rerne.
Pečena belanca - mančmelou, kratko prohladite, preklopite pečenom korom od žumanaca i preokrenite na tacnu za tortu.
Pripremite glazuru: nalomkajte čokoladu, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz mešanje. Prohladite glazuru, da nije baš vrela, i prelijte preko belanaca.
Ostavite kuglof da se ohladi i glazura stegne pa isecite na parčad željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.