0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
7 jaja
1 šoljica šećera
1 šoljica ulja
2 šoljice mleka
2 kašike C kakao praha
2 šoljice brašna
1 C prašak za pecivo
6 kašika šećera
100 g čokolade
3 kašike ulja
7 žumanaca dobro izmutiti sa šoljicom šećera.
Dodati ulje, mleko, brašno, C prašak za pecivo i 2 kašike C kakao praha.
Izliti u pleh koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom. Peći 15 min. na 180 C.
Umutiti 7 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam i premazati preko kore, vratiti u šporet dok malo šam ne porumeni.
Na pari otopiti 100 g čokolade i 3 kašike ulja.
Preliti preko toplog kolača i toplo seći.
7 žumanaca dobro izmutiti sa šoljicom šećera.
Dodati ulje, mleko, brašno, C prašak za pecivo i 2 kašike C kakao praha.
Izliti u pleh koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom. Peći 15 min. na 180 C.
Umutiti 7 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam i premazati preko kore, vratiti u šporet dok malo šam ne porumeni.
Na pari otopiti 100 g čokolade i 3 kašike ulja.
Preliti preko toplog kolača i toplo seći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.