burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaMinimum 12

Mamin čizkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Minimum 12

Sastojci

Za koru:

250g brašna

125g šećera

125g margarina

1 jaje

1 vanilin šećer C

1/2 kesice praška za pecivo C

Za fil:

2 C pudinga od vanile

1/2 L mleka

600g slatke pavlake

1 kašičica limunovog soka

Gornji nadev od voća:

500g smrznutih malina

1 C gustin

Sok od sumskog voća 250ml

Mamin čizkejk

Koraci pripreme

Umesiti koru od sastojaka tako sto se pomesaju jaja, šećer, margarin na sobnoj temperaturi, secer vanilin, pa potom u smešu dodavati brašno postepeno dok ne dobijete smesu koju je lako oblikovati.

U kalup precnika 24 cm je rasporediti kao dno kolača i obavezno napraviti i zid po ivici kalupa od smese što viši to bolje.

Za kuvanje fila je potrebno staviti 400ml mleka da ključa, a sa ostalih 100 pomešati šećer, 2 pudinga od vanile.. Postepeno dodavati dok se ne zgusne i potom dobro ohladiti pa tek naknadno kada se ohladi dodati slatku pavlaku uz mikser. Tada sipati pred kraj i malo limunovog soka.

Za nadev od voća:
Prokuvati sok i dodati gustin i mešati dok se malo ne zgusne.

Kada je umucen fil, sipati ga u kalup u kom je kora, potom na fil rasporediti maline i zaliti ih gustinom.

Rernu ukljuciti na 200-180 C° i peći sve zajedno najviše 40 minuta.

Naši proizvodi

Mamin čizkejk

Koraci pripreme

Umesiti koru od sastojaka tako sto se pomesaju jaja, šećer, margarin na sobnoj temperaturi, secer vanilin, pa potom u smešu dodavati brašno postepeno dok ne dobijete smesu koju je lako oblikovati.

U kalup precnika 24 cm je rasporediti kao dno kolača i obavezno napraviti i zid po ivici kalupa od smese što viši to bolje.

Za kuvanje fila je potrebno staviti 400ml mleka da ključa, a sa ostalih 100 pomešati šećer, 2 pudinga od vanile.. Postepeno dodavati dok se ne zgusne i potom dobro ohladiti pa tek naknadno kada se ohladi dodati slatku pavlaku uz mikser. Tada sipati pred kraj i malo limunovog soka.

Za nadev od voća:
Prokuvati sok i dodati gustin i mešati dok se malo ne zgusne.

Kada je umucen fil, sipati ga u kalup u kom je kora, potom na fil rasporediti maline i zaliti ih gustinom.

Rernu ukljuciti na 200-180 C° i peći sve zajedno najviše 40 minuta.

Autor

Ema

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept