0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Minimum 12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
Minimum 12
250g brašna
125g šećera
125g margarina
1 jaje
1 vanilin šećer C
1/2 kesice praška za pecivo C
2 C pudinga od vanile
1/2 L mleka
600g slatke pavlake
1 kašičica limunovog soka
500g smrznutih malina
1 C gustin
Sok od sumskog voća 250ml
Umesiti koru od sastojaka tako sto se pomesaju jaja, šećer, margarin na sobnoj temperaturi, secer vanilin, pa potom u smešu dodavati brašno postepeno dok ne dobijete smesu koju je lako oblikovati.
U kalup precnika 24 cm je rasporediti kao dno kolača i obavezno napraviti i zid po ivici kalupa od smese što viši to bolje.
Za kuvanje fila je potrebno staviti 400ml mleka da ključa, a sa ostalih 100 pomešati šećer, 2 pudinga od vanile.. Postepeno dodavati dok se ne zgusne i potom dobro ohladiti pa tek naknadno kada se ohladi dodati slatku pavlaku uz mikser. Tada sipati pred kraj i malo limunovog soka.
Za nadev od voća:
Prokuvati sok i dodati gustin i mešati dok se malo ne zgusne.
Kada je umucen fil, sipati ga u kalup u kom je kora, potom na fil rasporediti maline i zaliti ih gustinom.
Rernu ukljuciti na 200-180 C° i peći sve zajedno najviše 40 minuta.
Umesiti koru od sastojaka tako sto se pomesaju jaja, šećer, margarin na sobnoj temperaturi, secer vanilin, pa potom u smešu dodavati brašno postepeno dok ne dobijete smesu koju je lako oblikovati.
U kalup precnika 24 cm je rasporediti kao dno kolača i obavezno napraviti i zid po ivici kalupa od smese što viši to bolje.
Za kuvanje fila je potrebno staviti 400ml mleka da ključa, a sa ostalih 100 pomešati šećer, 2 pudinga od vanile.. Postepeno dodavati dok se ne zgusne i potom dobro ohladiti pa tek naknadno kada se ohladi dodati slatku pavlaku uz mikser. Tada sipati pred kraj i malo limunovog soka.
Za nadev od voća:
Prokuvati sok i dodati gustin i mešati dok se malo ne zgusne.
Kada je umucen fil, sipati ga u kalup u kom je kora, potom na fil rasporediti maline i zaliti ih gustinom.
Rernu ukljuciti na 200-180 C° i peći sve zajedno najviše 40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.