0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 l mleka
5+5 kašika šećera (prema ukusu)
200 g C griza
1 kesica C vanillin šećera
1 kg šljiva
200 g prezli
100 ml ulja
Prezle propržiti na ulju i dodati 5 kašika šećera.
U mleko zakuvati C griz i 5 kašika šećera pa dodati C vanillin šećer.
Dno đuvečare srednje velicine posuti prezlama, staviti pola količine skuvanog griza, pa poređati polutke šljive.
Odozgo staviti drugu polovinu griza i posuti prezlama.
Staviti u rernu da se zapeče.
Po potrebi možete povećati količinu šećera.
Prezle propržiti na ulju i dodati 5 kašika šećera.
U mleko zakuvati C griz i 5 kašika šećera pa dodati C vanillin šećer.
Dno đuvečare srednje velicine posuti prezlama, staviti pola količine skuvanog griza, pa poređati polutke šljive.
Odozgo staviti drugu polovinu griza i posuti prezlama.
Staviti u rernu da se zapeče.
Po potrebi možete povećati količinu šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.