burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Malinmus

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1,5 l mleka

1 C puding vanila

3 C vanilin šećera

1-2 kašike C čvrstina

6 kašika C šećera

3 kašike C slatkog kakaoa

2 C šlag krema

1 šlag fix

1 rum šećer

200 g malina

100 g C kokosa

Malinmus

Koraci pripreme

U 1 l ugrejanog mleka dodati 6 kašika šećera. Zakuvati puding. Dodati 1 C vanilin šećer.

Kada se dobije gusta smesta skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Umutiti mleko sa C šlag kremom, dodati šlag fix kako bi smesa ostala čvrsta. Dodati rum, šećer i C slatki kakao.

Kada šlag dobije čvrstinu, prekriti ga folijom i staviti u frižider.

Nakon pola sata, kada se fil ohladio, pomešati ga sa šlagom kako bi se dobila ujednačena čvrsta smesa. Za ovo će vam biti potrebna velika činija.

U šerpu staviti 200 g malina sa 200 ml vode. Dodati 2 vanilin šećera, ukoliko volite slađe, naravno, možete dodati još šećera.

U drugoj posudi razmutiti C čvrstin sa malo vode i dodati u voće uz neprestano mešanje. Kada se dobio gusti sos, skloniti ga sa šporeta.

U čašu prvo sipati čokoladni mus, pa odozgo sos od maline i posuti C kokos.

Naši proizvodi

Malinmus

Koraci pripreme

U 1 l ugrejanog mleka dodati 6 kašika šećera. Zakuvati puding. Dodati 1 C vanilin šećer.

Kada se dobije gusta smesta skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Umutiti mleko sa C šlag kremom, dodati šlag fix kako bi smesa ostala čvrsta. Dodati rum, šećer i C slatki kakao.

Kada šlag dobije čvrstinu, prekriti ga folijom i staviti u frižider.

Nakon pola sata, kada se fil ohladio, pomešati ga sa šlagom kako bi se dobila ujednačena čvrsta smesa. Za ovo će vam biti potrebna velika činija.

U šerpu staviti 200 g malina sa 200 ml vode. Dodati 2 vanilin šećera, ukoliko volite slađe, naravno, možete dodati još šećera.

U drugoj posudi razmutiti C čvrstin sa malo vode i dodati u voće uz neprestano mešanje. Kada se dobio gusti sos, skloniti ga sa šporeta.

U čašu prvo sipati čokoladni mus, pa odozgo sos od maline i posuti C kokos.

Autor

Tea

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept