burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Malina čoko štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora (peku se 4 kore) :

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike brašna

3 kašike tople vode

1/2 kašike C praška za pecivo

6 kašika mlevenog keksa

100 ml mleka

Fil I :

500 g malina ( sveže ili zamrznute)

5 kašika šećera

2 C pudinga od malina

1 C vanilin šećer

1 C želatin

Fil II :

600 ml mleka

100 ml slatka pavlaka

3 kašike šećer

100 g margarin/puter

100 g čokolade za kuvanje

Za ukrašavanje

100 g crne ili bele čokolade.

Malina čoko štangle

Koraci pripreme

Kora:
Belanca umutimo u čvrst sneg i postepeno dodajemo šećer. U žumanca dodamo 3 kašike tople vode i najmanjom brzinom miksera kratko promešamo , dodamo brašno i C prašak za pecivo i ponovo sve umutimo mikserom kako bi dobili finu glatku masu . Smesu sa žumancima preručimo u čvrsto umućena belanca i postepeno dodajemo 6 ravnih kašika mlevenog keksa i špatulom promešamo. Smesu stavimo u pleh obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta dok ne porumeni. Rasporedimo 100 ml toplog mleka, poprskamo sve četiri kore.

Fil I:
Maline sa šećerom i C vanil šećerom kuvamo i kada proključa dodajemo 2 C malina pudinga rastvotrena u 2 dl vode i kuvamo dok ne zgusne. U želatin dodamo 4 kašike hladne vode i kad nabubri , dodamo ga u vruću smesu da se rastopi. Ostavimo smesu da se prohladi.

Fil II:
Dva C čokoladna pudinga pomešamo sa 100ml mleka i 100 ml slatke pavlake i šećerom . Masu umešamo u 500 ml kipućeg mleka i kuvamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa ringle i u vruću masu umešamo čokoladu i puter i ostavimo da se prohladi.

Na tepsiju ređamo koru , fil od maline , koru, fil od čokolade, koru, fil od maline , koru i na kraju fil od čokolade i od gore narendamo čokoladu.

Stavimo u frižider na par sati kako bi se stegao kolač i posle je spreman za sečenje i serviranje.

Naši proizvodi

Malina čoko štangle

Koraci pripreme

Kora:
Belanca umutimo u čvrst sneg i postepeno dodajemo šećer. U žumanca dodamo 3 kašike tople vode i najmanjom brzinom miksera kratko promešamo , dodamo brašno i C prašak za pecivo i ponovo sve umutimo mikserom kako bi dobili finu glatku masu . Smesu sa žumancima preručimo u čvrsto umućena belanca i postepeno dodajemo 6 ravnih kašika mlevenog keksa i špatulom promešamo. Smesu stavimo u pleh obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta dok ne porumeni. Rasporedimo 100 ml toplog mleka, poprskamo sve četiri kore.

Fil I:
Maline sa šećerom i C vanil šećerom kuvamo i kada proključa dodajemo 2 C malina pudinga rastvotrena u 2 dl vode i kuvamo dok ne zgusne. U želatin dodamo 4 kašike hladne vode i kad nabubri , dodamo ga u vruću smesu da se rastopi. Ostavimo smesu da se prohladi.

Fil II:
Dva C čokoladna pudinga pomešamo sa 100ml mleka i 100 ml slatke pavlake i šećerom . Masu umešamo u 500 ml kipućeg mleka i kuvamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa ringle i u vruću masu umešamo čokoladu i puter i ostavimo da se prohladi.

Na tepsiju ređamo koru , fil od maline , koru, fil od čokolade, koru, fil od maline , koru i na kraju fil od čokolade i od gore narendamo čokoladu.

Stavimo u frižider na par sati kako bi se stegao kolač i posle je spreman za sečenje i serviranje.

Autor

Korčok Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept