burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Maklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g kora

350 g maka

150 g šećera

4 jaja

200 ml jogurta

150 ml ulja

C prašak za pecivo

C vanilin šećer

Preliv:

400 ml vode

100 g šećera

1/2 limuna

Maklava

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje.

To umutite pa dodajte mak, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Slažu se dve kore, pa fil, pa jedna kora, pa fil, tako dok se kore i fil ne potroše.

Peče se 20 min. na 200 stepeni.

Skuvati preliv od vode i šećera i 1 kriške limuna.

Vruću maklavu preliti sa vrućim prelivom.

Poslužiti kada se ohladi.

Naši proizvodi

Maklava

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje.

To umutite pa dodajte mak, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Slažu se dve kore, pa fil, pa jedna kora, pa fil, tako dok se kore i fil ne potroše.

Peče se 20 min. na 200 stepeni.

Skuvati preliv od vode i šećera i 1 kriške limuna.

Vruću maklavu preliti sa vrućim prelivom.

Poslužiti kada se ohladi.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept