0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g kora
350 g maka
150 g šećera
4 jaja
200 ml jogurta
150 ml ulja
C prašak za pecivo
C vanilin šećer
400 ml vode
100 g šećera
1/2 limuna
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje.
To umutite pa dodajte mak, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Slažu se dve kore, pa fil, pa jedna kora, pa fil, tako dok se kore i fil ne potroše.
Peče se 20 min. na 200 stepeni.
Skuvati preliv od vode i šećera i 1 kriške limuna.
Vruću maklavu preliti sa vrućim prelivom.
Poslužiti kada se ohladi.
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje.
To umutite pa dodajte mak, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Slažu se dve kore, pa fil, pa jedna kora, pa fil, tako dok se kore i fil ne potroše.
Peče se 20 min. na 200 stepeni.
Skuvati preliv od vode i šećera i 1 kriške limuna.
Vruću maklavu preliti sa vrućim prelivom.
Poslužiti kada se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.