burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Mađarica sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

60 g margarina

5 žumanaca

2 šoljice mleka

1 kašika šećera

1/2 kašičice C sode bikarbone

600 g brašna

Za fil:

1,7 l mleko

20 kašika šećera

6 kašika brašna

250 g margarina

5 belanaca

150 g čokolade za kuvanje

Za filovanje:

3 kesice C šlag krem beli

Mađarica sa čokoladom

Koraci pripreme

Za kore:
U dublju posudu usuti brašno,dodati mlako mleko,žumanca,šećer,omekšali margarin(sobne temperature),umešati C sodu bikarbonu i zamesiti testo.

Od ove smese napraviti dvadesetak jufkica.Svaku jufkicu razviti oklagijom na veličinu šerpe.

Kore peći na foliji po par minuta vodeći raćuna da ne gore.

Za fil:
U šerpu usuti 1,5 l mleka,dodati šećer,izmešati i staviti na vatru.Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti brašno i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre,dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Zatim dodati ćokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice i mešati dok se čokolada ne otopi.

Zasebno mikserom umutiti belanca u čvrst šam,postepeno dodavati u pripremljenu smesu i mešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Vrućim filom filovati kore-ređati sledećim redom u šerpu-kora-fil-kora-fil i tako naizmenično dok se ne utroše sve kore i sav fil.

Završiti korom i ostaviti da se dobro ohladi,pa izručuti na tacnu.

C šlag krem beli umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu i dekorisati po svom izbori.

Tortu seći na parčad žrljene veličine,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Mađarica sa čokoladom

Koraci pripreme

Za kore:
U dublju posudu usuti brašno,dodati mlako mleko,žumanca,šećer,omekšali margarin(sobne temperature),umešati C sodu bikarbonu i zamesiti testo.

Od ove smese napraviti dvadesetak jufkica.Svaku jufkicu razviti oklagijom na veličinu šerpe.

Kore peći na foliji po par minuta vodeći raćuna da ne gore.

Za fil:
U šerpu usuti 1,5 l mleka,dodati šećer,izmešati i staviti na vatru.Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti brašno i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre,dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Zatim dodati ćokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice i mešati dok se čokolada ne otopi.

Zasebno mikserom umutiti belanca u čvrst šam,postepeno dodavati u pripremljenu smesu i mešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Vrućim filom filovati kore-ređati sledećim redom u šerpu-kora-fil-kora-fil i tako naizmenično dok se ne utroše sve kore i sav fil.

Završiti korom i ostaviti da se dobro ohladi,pa izručuti na tacnu.

C šlag krem beli umutiti po uputstvu sa kesice,nafilovati tortu i dekorisati po svom izbori.

Tortu seći na parčad žrljene veličine,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept