burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Lisnate krem stangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Lisnato testo u bloku 250gr

2 supene kasike C kakao

2 kasicice cimeta

Za kremu:

C krem slag od vanile 58gr

2 kasike secera

C vanil secer

150 ml vode

200 gr krem sira

Rendana kora narandze (moze izostati)

Lisnate krem stangle

Koraci pripreme

Radnu povrsinu pospemo sa kakaom i cimetom i stavimo blok testo. I gornju stranu testa pospemo kakaom i cimetom pa oklagijom razvijamo testo na dimenzije 36×24.

Testo delimo na tri, ostrim nozem secemo. Dva ostaju cela a treci plus zasecemo na 3 cm (lakse ce se seci stangle).

Pecemo na pek papiru i preko testa je pozeljno staviti jos jedan pleh da se lisnato testo ne podigne. Pece se na 200 stepeni 20 minuta.

Pripremimo fil: C krem slag mutimo sa vodom i secerom. Kad se umuti postepeno dodavati krem sir, rendanu koru narandze i vanil secer.

Preostaje jos samo da se filuje. Dve kore se mazu a od gore samo mala dekoracija.


Naši proizvodi

Lisnate krem stangle

Koraci pripreme

Radnu povrsinu pospemo sa kakaom i cimetom i stavimo blok testo. I gornju stranu testa pospemo kakaom i cimetom pa oklagijom razvijamo testo na dimenzije 36×24.

Testo delimo na tri, ostrim nozem secemo. Dva ostaju cela a treci plus zasecemo na 3 cm (lakse ce se seci stangle).

Pecemo na pek papiru i preko testa je pozeljno staviti jos jedan pleh da se lisnato testo ne podigne. Pece se na 200 stepeni 20 minuta.

Pripremimo fil: C krem slag mutimo sa vodom i secerom. Kad se umuti postepeno dodavati krem sir, rendanu koru narandze i vanil secer.

Preostaje jos samo da se filuje. Dve kore se mazu a od gore samo mala dekoracija.


Autor

Eva

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept