burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Limun borovnica kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora: (mera je čaša od 200 ml)

2 jaja

sok od pola limuna

C vanilin šećer

pola šolje omekšalog putera

1 šolja kisele pavlake

1 šolja šećera

1 i po šolju brašna

pola kesice C praška za pecivo

pola kašičice C sode bikarbone

na vrh noža soli

pola šolje borovnica

Peku se dve kore

Fil:

500ml slatke pavlake

sok od pola limuna

Za ukrašavanje:

C šlag sa ukusom vanile

Limun borovnica kolač

Koraci pripreme

Umutimo šećer, vanilin šećer, kiselu pavlaku, puter. Dodajemo jaja i sok od limuna i sve umutimo mikserom.

U smesu onda dodamo praškaste prizvode; brašno, sodu, prašak za pecivo, so i sve sjedinimo.

Pleh obložimo papirom za pečenje, prospemo smesu u pleh i na vrh smese nežno poređamo borovnice. Pečemo na 175 stepeni 30-35 minuta.Pečemo dve kore. Pred kraj pečenja možemo ubosti čačkalicu u testo, kako bi proverili da li je kora ispečena u tom slučaju čačkalica mora biti suva.

Za to vreme pripremimo fil tako što umutimo slatku pavlaku i sok od limuna i stavimo u frižider.

Kada se kora prohladi ređamo: koru, fil od slatke pavlake, koru i odozgo šlag od vanile.

Potrebno je da odstoji 3h na hladnom mestu i onda je torta spremna za serviranje.

Naši proizvodi

Limun borovnica kolač

Koraci pripreme

Umutimo šećer, vanilin šećer, kiselu pavlaku, puter. Dodajemo jaja i sok od limuna i sve umutimo mikserom.

U smesu onda dodamo praškaste prizvode; brašno, sodu, prašak za pecivo, so i sve sjedinimo.

Pleh obložimo papirom za pečenje, prospemo smesu u pleh i na vrh smese nežno poređamo borovnice. Pečemo na 175 stepeni 30-35 minuta.Pečemo dve kore. Pred kraj pečenja možemo ubosti čačkalicu u testo, kako bi proverili da li je kora ispečena u tom slučaju čačkalica mora biti suva.

Za to vreme pripremimo fil tako što umutimo slatku pavlaku i sok od limuna i stavimo u frižider.

Kada se kora prohladi ređamo: koru, fil od slatke pavlake, koru i odozgo šlag od vanile.

Potrebno je da odstoji 3h na hladnom mestu i onda je torta spremna za serviranje.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept