0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
150 g mlevenog keksa
170 g margarina
15 kašika mlakog mleka
1 l mleka
130 g šećera
160 g C griza
1 jaje
2 C vanilin-šećera
1 margarin
100 g C kokosa
C šlag-krem sa ukusom vanile
Podlogu kolača pripremiti sjedinjavanjem mlevenog keksa, margarina sobne temperature i blago zagrejanog mleka tako da se dobije homogena, kompaktna masa. Masu nakon mešenja ravnomerno rasporediti na dno kalupa.
Fil skuvati tako što se od litra mleka odvoji malo, dodaju mu se: šećer, jaje, C griz i C vanilin-šećer, dobro se umeša tako da nema grudvica i doda se u ostatak mleka. Kuvati uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne.
Kada se prohladi, fil izmiksati, dodati mu margarin i C kokos da bude kremasto. Fil naneti preko podloge.
Za dekoraciju umutiti C šlag krem sa ukusom vanile. Ostaviti u frižideru da se prohladi i odstoji, pa seći na kocke.
Podlogu kolača pripremiti sjedinjavanjem mlevenog keksa, margarina sobne temperature i blago zagrejanog mleka tako da se dobije homogena, kompaktna masa. Masu nakon mešenja ravnomerno rasporediti na dno kalupa.
Fil skuvati tako što se od litra mleka odvoji malo, dodaju mu se: šećer, jaje, C griz i C vanilin-šećer, dobro se umeša tako da nema grudvica i doda se u ostatak mleka. Kuvati uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne.
Kada se prohladi, fil izmiksati, dodati mu margarin i C kokos da bude kremasto. Fil naneti preko podloge.
Za dekoraciju umutiti C šlag krem sa ukusom vanile. Ostaviti u frižideru da se prohladi i odstoji, pa seći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.