burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 parčića

Ledeni C mančmelou

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 parčića

Sastojci

Za fil:

1 l mleka

200 g šećera

2 C vanilin šećera

3 kesice C želatina

300 g C šlag krema

Za koru:

5 jaja

8 kašika šećera

2 kašike C kakao praha

3 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

1 čaša čokoladnog mleka za natapanje kore

Glazura:

100 ml slatke pavlake

200 g čokolade

Ledeni C mančmelou

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, zatim u smesu dodavati jedno po jedno žumance. Kada sjedinite žumanca, dodavati C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mešati. Izliti smesu u tepsiju ili kalup obložen papirom za pečenje koji je malo nauljen (veličina 30x20 otprilike) i peći na 200°C 20 min.

Fil:
Prokuvati mleko i šećer do vrenja, zatim smanjiti vatru na minimum i u to dodati C želatin razmućen u šoljici vode. Mešati 1 min pa skloniti da se ohladi. Kada želatin počne da steže mleko i ohladi se potpuno, u fil dodati C prah šlag-krema i mutiti dok se ne dobije glatka smesa.

Glazura:
Ugrejati slatku pavlaku pa u njoj lepo otopiti čokoladu.

Slagati u kalupu ili tepsiji: kora-čokoladno mleko-fil-glazura, dobro ohladiti u zamrzivaču.

Naši proizvodi

Ledeni C mančmelou

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, zatim u smesu dodavati jedno po jedno žumance. Kada sjedinite žumanca, dodavati C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mešati. Izliti smesu u tepsiju ili kalup obložen papirom za pečenje koji je malo nauljen (veličina 30x20 otprilike) i peći na 200°C 20 min.

Fil:
Prokuvati mleko i šećer do vrenja, zatim smanjiti vatru na minimum i u to dodati C želatin razmućen u šoljici vode. Mešati 1 min pa skloniti da se ohladi. Kada želatin počne da steže mleko i ohladi se potpuno, u fil dodati C prah šlag-krema i mutiti dok se ne dobije glatka smesa.

Glazura:
Ugrejati slatku pavlaku pa u njoj lepo otopiti čokoladu.

Slagati u kalupu ili tepsiji: kora-čokoladno mleko-fil-glazura, dobro ohladiti u zamrzivaču.

Autor

Anđela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept