0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčića
1 l mleka
200 g šećera
2 C vanilin šećera
3 kesice C želatina
300 g C šlag krema
5 jaja
8 kašika šećera
2 kašike C kakao praha
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 čaša čokoladnog mleka za natapanje kore
100 ml slatke pavlake
200 g čokolade
Kora:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, zatim u smesu dodavati jedno po jedno žumance. Kada sjedinite žumanca, dodavati C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mešati. Izliti smesu u tepsiju ili kalup obložen papirom za pečenje koji je malo nauljen (veličina 30x20 otprilike) i peći na 200°C 20 min.
Fil:
Prokuvati mleko i šećer do vrenja, zatim smanjiti vatru na minimum i u to dodati C želatin razmućen u šoljici vode. Mešati 1 min pa skloniti da se ohladi. Kada želatin počne da steže mleko i ohladi se potpuno, u fil dodati C prah šlag-krema i mutiti dok se ne dobije glatka smesa.
Glazura:
Ugrejati slatku pavlaku pa u njoj lepo otopiti čokoladu.
Slagati u kalupu ili tepsiji: kora-čokoladno mleko-fil-glazura, dobro ohladiti u zamrzivaču.
Kora:
Umutiti penasto belanca sa šećerom, zatim u smesu dodavati jedno po jedno žumance. Kada sjedinite žumanca, dodavati C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mešati. Izliti smesu u tepsiju ili kalup obložen papirom za pečenje koji je malo nauljen (veličina 30x20 otprilike) i peći na 200°C 20 min.
Fil:
Prokuvati mleko i šećer do vrenja, zatim smanjiti vatru na minimum i u to dodati C želatin razmućen u šoljici vode. Mešati 1 min pa skloniti da se ohladi. Kada želatin počne da steže mleko i ohladi se potpuno, u fil dodati C prah šlag-krema i mutiti dok se ne dobije glatka smesa.
Glazura:
Ugrejati slatku pavlaku pa u njoj lepo otopiti čokoladu.
Slagati u kalupu ili tepsiji: kora-čokoladno mleko-fil-glazura, dobro ohladiti u zamrzivaču.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.