0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčeta
3 jaja
3 šolje šećera
4 šolje brašna
1 šolja jogurta
2 čaše ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
C kakao
U posudi umutiti 3 jaja i 3 šolje šećera. Zatim dodati 1 šolju jogurta, 2 šolje ulja, 4 šolje brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer.
Smesu promešati kašikom i sipati je pola u podmazan kalup za pečenje.
Preostaloj polovini smese dodati 4 kašike C kakaoa i promešati, a zatim sipati po sredini kalupa i lagano promešati malom kašičicom kako biste napravili šare kroz kalup.
Pripremljenu smesu peći na 200°C pola sata.
Po želji i ukusu unutar smese može se narendati kora limuna ili narandže, i može se takođe ubaciti neka vrsta suvog voća, npr: brusnice, suvog grožđa...
U posudi umutiti 3 jaja i 3 šolje šećera. Zatim dodati 1 šolju jogurta, 2 šolje ulja, 4 šolje brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer.
Smesu promešati kašikom i sipati je pola u podmazan kalup za pečenje.
Preostaloj polovini smese dodati 4 kašike C kakaoa i promešati, a zatim sipati po sredini kalupa i lagano promešati malom kašičicom kako biste napravili šare kroz kalup.
Pripremljenu smesu peći na 200°C pola sata.
Po želji i ukusu unutar smese može se narendati kora limuna ili narandže, i može se takođe ubaciti neka vrsta suvog voća, npr: brusnice, suvog grožđa...
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.