0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jaja
200 g secera
1 vanilin secer
1dl mlake vode
1dl ulja
300 g brasna
pola praska za pecivo
limunova korica
suvo grozdje
2 kasike kakao
Umutiti 4 zumance sa secerom i vanilin secerom C, dodati mlaku vodu, ulje, brasno sa prasak pecivom C, limunovu koricu, 4 belanca izlupano u cvrstu penu i dodati, suvo grozdje po zelji (ne mora).
Malo oduzeti od ovog testa, a ostalo uliti u formu za kuglof. Ja koristim silikonsku formu.
U ostali deo umesati 2 kasike kakao C i naliti na zuti deo i sa cackalilom pomesati da se dobiju sare.
Peci u zagrejanoj pecnici 180 stepeni oko 50 minuta.
Proveriti cackalicom dali je peceno.
Kad se ohladi odozgo mozete staviti cokoladnu glazuru.
Umutiti 4 zumance sa secerom i vanilin secerom C, dodati mlaku vodu, ulje, brasno sa prasak pecivom C, limunovu koricu, 4 belanca izlupano u cvrstu penu i dodati, suvo grozdje po zelji (ne mora).
Malo oduzeti od ovog testa, a ostalo uliti u formu za kuglof. Ja koristim silikonsku formu.
U ostali deo umesati 2 kasike kakao C i naliti na zuti deo i sa cackalilom pomesati da se dobiju sare.
Peci u zagrejanoj pecnici 180 stepeni oko 50 minuta.
Proveriti cackalicom dali je peceno.
Kad se ohladi odozgo mozete staviti cokoladnu glazuru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.