burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

400 ml mleka

50 ml ulja

42 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

2 cela jaja

1 kašika šećera

malo soli

700 g brašna

200 g salame

100 g trapist sira

Krofne

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli. Zatim ulje, jaja, brašno i dobro izraditi varjačom.

Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. dok se mase ne udvostruči.

Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.

Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.

Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.

Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca.

Krofne možete ukrasiti salamom i rendanim sirom. A ko voli slatke obilato posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Krofne

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli. Zatim ulje, jaja, brašno i dobro izraditi varjačom.

Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. dok se mase ne udvostruči.

Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.

Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.

Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.

Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca.

Krofne možete ukrasiti salamom i rendanim sirom. A ko voli slatke obilato posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept