0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
400 ml mleka
50 ml ulja
42 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
2 cela jaja
1 kašika šećera
malo soli
700 g brašna
200 g salame
100 g trapist sira
U mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli. Zatim ulje, jaja, brašno i dobro izraditi varjačom.
Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. dok se mase ne udvostruči.
Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.
Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.
Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca.
Krofne možete ukrasiti salamom i rendanim sirom. A ko voli slatke obilato posuti C šećerom u prahu.
U mlako mleko dodati kvasac, šećer i malo soli. Zatim ulje, jaja, brašno i dobro izraditi varjačom.
Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite ga sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 min. dok se mase ne udvostruči.
Pobrašnjaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.
Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm. Vadite modlom. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml ulja na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.
Spuštajte krofne u zagrejano ulje, poklopite poklopcem okrenite krofne pa przite drugu stranu ali bez poklopca.
Krofne možete ukrasiti salamom i rendanim sirom. A ko voli slatke obilato posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.