burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Kremasti kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

6 C pudinga od vanile

1/2 litre mleka

10 kašika šećera

1 litar mleka

200 grama maslaca (može i margarin)

4 dl slatke pavlake

Za voćni fil je potrebno:

400 grama višanja

100 grama šećera

40 grama C čvrstina

100 ml vode

3 pakovanja piškota

3 dl soka od narandže

200 ml C šlaga

Kremasti kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Pomešati puding sa šećerom i mlekom. Staviti 1 l mleka da se kuva. Kada se mleko prokuva dodati razmućen puding i skuvati ga. U vruć fil dodati maslac(ili margarin) i umutiti ga. Kada se umuti lepo, staviti foliju preko i sačekati da se ohladi fil.

Kada se fil ohladi, umutiti ga još malo i dodati 4 dl slatke pavlake i umutiti je zajedno sa filom.

Skuvati višnje. Kada se skuvaju, skinuti penu. Dodati razmućen čvrstin sa šećerom i vodom. Skuvati voćni fil i sačekati koji minut da se prohladi.

Za to vreme pore?ati piškote koje su prethodno umočene u sok od narandže u pleh 30x40 i preko njih staviti polovinu žutog fila.

Preko staviti voćni fil i preko opet žuti. Umutiti šlag i namazati preko kolača. Dobro ohladiti kolač i poslužiti.

Naši proizvodi

Kremasti kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Pomešati puding sa šećerom i mlekom. Staviti 1 l mleka da se kuva. Kada se mleko prokuva dodati razmućen puding i skuvati ga. U vruć fil dodati maslac(ili margarin) i umutiti ga. Kada se umuti lepo, staviti foliju preko i sačekati da se ohladi fil.

Kada se fil ohladi, umutiti ga još malo i dodati 4 dl slatke pavlake i umutiti je zajedno sa filom.

Skuvati višnje. Kada se skuvaju, skinuti penu. Dodati razmućen čvrstin sa šećerom i vodom. Skuvati voćni fil i sačekati koji minut da se prohladi.

Za to vreme pore?ati piškote koje su prethodno umočene u sok od narandže u pleh 30x40 i preko njih staviti polovinu žutog fila.

Preko staviti voćni fil i preko opet žuti. Umutiti šlag i namazati preko kolača. Dobro ohladiti kolač i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept