0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
6 C pudinga od vanile
1/2 litre mleka
10 kašika šećera
1 litar mleka
200 grama maslaca (može i margarin)
4 dl slatke pavlake
400 grama višanja
100 grama šećera
40 grama C čvrstina
100 ml vode
3 pakovanja piškota
3 dl soka od narandže
200 ml C šlaga
Pomešati puding sa šećerom i mlekom. Staviti 1 l mleka da se kuva. Kada se mleko prokuva dodati razmućen puding i skuvati ga. U vruć fil dodati maslac(ili margarin) i umutiti ga. Kada se umuti lepo, staviti foliju preko i sačekati da se ohladi fil.
Kada se fil ohladi, umutiti ga još malo i dodati 4 dl slatke pavlake i umutiti je zajedno sa filom.
Skuvati višnje. Kada se skuvaju, skinuti penu. Dodati razmućen čvrstin sa šećerom i vodom. Skuvati voćni fil i sačekati koji minut da se prohladi.
Za to vreme pore?ati piškote koje su prethodno umočene u sok od narandže u pleh 30x40 i preko njih staviti polovinu žutog fila.
Preko staviti voćni fil i preko opet žuti. Umutiti šlag i namazati preko kolača. Dobro ohladiti kolač i poslužiti.
Pomešati puding sa šećerom i mlekom. Staviti 1 l mleka da se kuva. Kada se mleko prokuva dodati razmućen puding i skuvati ga. U vruć fil dodati maslac(ili margarin) i umutiti ga. Kada se umuti lepo, staviti foliju preko i sačekati da se ohladi fil.
Kada se fil ohladi, umutiti ga još malo i dodati 4 dl slatke pavlake i umutiti je zajedno sa filom.
Skuvati višnje. Kada se skuvaju, skinuti penu. Dodati razmućen čvrstin sa šećerom i vodom. Skuvati voćni fil i sačekati koji minut da se prohladi.
Za to vreme pore?ati piškote koje su prethodno umočene u sok od narandže u pleh 30x40 i preko njih staviti polovinu žutog fila.
Preko staviti voćni fil i preko opet žuti. Umutiti šlag i namazati preko kolača. Dobro ohladiti kolač i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.