burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasti kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

6 jaja

6 kašika šećera

malo limunovog soka

2 kašike džema od kajsija

1 ravna kašika brašna

2 vanil šećera

2 šlaga

1 dl mleka

Kremasti kolač

Koraci pripreme

Penasto čvrsto umutiti 6 belanca, dodati malo limunovog soka,2 kašike đžema od kajsija i 1 ravnu kašiku brašna.Lagano špatulom promešati i izliti u podmazan i podbrašćen đuveč.

Peći na 150 stepeni dok ne porumeni i odvoje se ivice.

Za to vreme prokuvati 1 lit mleka sa 6 kašika šećera ,plus 2 vanil šećera.

U to dodati umućena žumanca sa 6 kašika brašna 1 kašikom gustina.

Kad je krem skuvan dodati 100 gr putera.

Ohladiti belanca i,staviti preko njih ohlađen krem i 2 mućena C šlaga.

Naši proizvodi

Kremasti kolač

Koraci pripreme

Penasto čvrsto umutiti 6 belanca, dodati malo limunovog soka,2 kašike đžema od kajsija i 1 ravnu kašiku brašna.Lagano špatulom promešati i izliti u podmazan i podbrašćen đuveč.

Peći na 150 stepeni dok ne porumeni i odvoje se ivice.

Za to vreme prokuvati 1 lit mleka sa 6 kašika šećera ,plus 2 vanil šećera.

U to dodati umućena žumanca sa 6 kašika brašna 1 kašikom gustina.

Kad je krem skuvan dodati 100 gr putera.

Ohladiti belanca i,staviti preko njih ohlađen krem i 2 mućena C šlaga.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept