burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Kremast kolač od oraha

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora

3 jajeta

1 C vanilin šećer

120g šećera

120 ml mleka + 50 ml mleka

120 ml ulja

200g brašna

1 C prašak za pecivo

60 g pečenih seckanih oraha

Fil

800 ml mleka

2 žumanceta

2 vanilin C pudinga

1 C vaniln šećer

5 kašika šećera

60 g bele čokolade

100 ml slatke pavlake

40 g puter

Kremast kolač od oraha

Koraci pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Zatim dodajemo mleko (120 ml) , ulje i sve pomešamo uz pomoć miksera.

Dodajemo brašno, prašak za pecivo i na kraju orahe.

Pleh obložimo pek papirom i pečemo koru na 180 stepeni 25 minuta. Ispečenu koru presečemo na pola i isečemo ivice , zatim obe kore polijemo sa 50 ml mleka.

Isečene ivice koje su ostatak od kore , stavimo u secko kako bi dobili fine mrvice za ukrašavanje.

U 100ml slatke pavlake razmutimo 2 pudinga, žumanca , vanilin šećer i šećer i ukuvamo u vrelo mleko.

Kuvamo dok se smesa ne zgusne. U vruću smesu dodamo puter i belu čokoladu.

Ređamo kora , fil ,kora , fil i na kraju mrvice za ukrašavanje kolača.

Naši proizvodi

Kremast kolač od oraha

Koraci pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Zatim dodajemo mleko (120 ml) , ulje i sve pomešamo uz pomoć miksera.

Dodajemo brašno, prašak za pecivo i na kraju orahe.

Pleh obložimo pek papirom i pečemo koru na 180 stepeni 25 minuta. Ispečenu koru presečemo na pola i isečemo ivice , zatim obe kore polijemo sa 50 ml mleka.

Isečene ivice koje su ostatak od kore , stavimo u secko kako bi dobili fine mrvice za ukrašavanje.

U 100ml slatke pavlake razmutimo 2 pudinga, žumanca , vanilin šećer i šećer i ukuvamo u vrelo mleko.

Kuvamo dok se smesa ne zgusne. U vruću smesu dodamo puter i belu čokoladu.

Ređamo kora , fil ,kora , fil i na kraju mrvice za ukrašavanje kolača.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept