burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Komisbrot

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

4 jaja

šećer u težini jaja

brašno u težini jaja

1/2 kesice C praška za pecivo

1 čašica vrele vode

100 g seckanog suvog grožđa, suvih smokvi, kajsija i urmi

50 g seckanih oraha

50 g seckanih lešnika

rendana korica 1/2 limuna

rendana korica 1/2 narandže

Komisbrot

Koraci pripreme

Jaja dobro umutiti mikserom, dodati šećer i opet mutiti dok se šećer ne rastopi.

Dodati korice limuna i narandže, brašno i mešati spatulom. Dodati vrelu vodu i promešati.

Dodati urme, suvo grožđe, smokve, kajsije, šljive, promešati i sipati u kalup za hleb obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 40 minuta.

Ohladiti i seći na tanke šnite pa služiti.

Naši proizvodi

Komisbrot

Koraci pripreme

Jaja dobro umutiti mikserom, dodati šećer i opet mutiti dok se šećer ne rastopi.

Dodati korice limuna i narandže, brašno i mešati spatulom. Dodati vrelu vodu i promešati.

Dodati urme, suvo grožđe, smokve, kajsije, šljive, promešati i sipati u kalup za hleb obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 40 minuta.

Ohladiti i seći na tanke šnite pa služiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept