0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500 g brašna
450 g šećera
240 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenih oraha za posipanje
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
malo narendane kore od narandže
2 kašike C kakaoa
pekmez od kajsija
U činiji sjediniti brašno i C prašak za pecivo, dodati šećer i C vanilin šećer, mlevene orahe, malo narendane kore od pomorandže, ulje i mineralnu vodu.
Smesu podeliti na 2 dela pa u jedan deo umešati C kakao.
Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju izliti tamnu smesu i peći u zagejanoj rerni na 180 C oko 20 min. zatim izvaditi iz rerne pa kolač premazati pekmezom od kajsije.
Preko pekmeza izliti svetlu smesu, pa vratiti u rernu i peći 30 min. dok ne porumeni.
Topao kolač premazati pekmezom od kajsije i posuti mlevenim orasima.
Ostaviti da se ohladi pa iseći na štanglice i poslužiti.
U činiji sjediniti brašno i C prašak za pecivo, dodati šećer i C vanilin šećer, mlevene orahe, malo narendane kore od pomorandže, ulje i mineralnu vodu.
Smesu podeliti na 2 dela pa u jedan deo umešati C kakao.
Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju izliti tamnu smesu i peći u zagejanoj rerni na 180 C oko 20 min. zatim izvaditi iz rerne pa kolač premazati pekmezom od kajsije.
Preko pekmeza izliti svetlu smesu, pa vratiti u rernu i peći 30 min. dok ne porumeni.
Topao kolač premazati pekmezom od kajsije i posuti mlevenim orasima.
Ostaviti da se ohladi pa iseći na štanglice i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.