burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Kolač sa suvim voćem i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Kore:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

120 g suvog voća (suvo grožđe, brusnica, kajsija, šljive, smokve)

80 g žele bombona

Fil I:

1 l mleka

2 kesice C pudinga od čokolade

8 kašika šećera

Fil II:

100 g C šlag kreme od čokolade

200 ml mleka

Kolač sa suvim voćem i pudingom

Koraci pripreme

Kore:
Belanca odvojiti od žumanaca pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati žumanca i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pripremljenu smesu lagano umešati naseckano suvo voće i žele bombone posute sa malo brašna da bi se lepo rasporedile u testu.

Testo podelite na dva dela i pecite dve kore (32x21 cm) ili jednu veliku koru (42x32 cm) pa podelite na pola. Sipajte u pleh na nauljen pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se kora peče skuvajte puding: pomešajte puding sa šećerom i malo hladnog mleka, odvojenog od 1 l, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri i kad provri zakuvajte puding.
I pečene kore i puding ostavite da se samo kratko prohlade pa filujte: kora, puding, kora, puding.

Kada se kolač skroz ohladi umutite šlag kremu sa mlekom i nafilujte ga odozgo.

Naši proizvodi

Kolač sa suvim voćem i pudingom

Koraci pripreme

Kore:
Belanca odvojiti od žumanaca pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati žumanca i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pripremljenu smesu lagano umešati naseckano suvo voće i žele bombone posute sa malo brašna da bi se lepo rasporedile u testu.

Testo podelite na dva dela i pecite dve kore (32x21 cm) ili jednu veliku koru (42x32 cm) pa podelite na pola. Sipajte u pleh na nauljen pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se kora peče skuvajte puding: pomešajte puding sa šećerom i malo hladnog mleka, odvojenog od 1 l, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri i kad provri zakuvajte puding.
I pečene kore i puding ostavite da se samo kratko prohlade pa filujte: kora, puding, kora, puding.

Kada se kolač skroz ohladi umutite šlag kremu sa mlekom i nafilujte ga odozgo.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept