0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
120 g suvog voća (suvo grožđe, brusnica, kajsija, šljive, smokve)
80 g žele bombona
1 l mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
8 kašika šećera
100 g C šlag kreme od čokolade
200 ml mleka
Kore:
Belanca odvojiti od žumanaca pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati žumanca i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pripremljenu smesu lagano umešati naseckano suvo voće i žele bombone posute sa malo brašna da bi se lepo rasporedile u testu.
Testo podelite na dva dela i pecite dve kore (32x21 cm) ili jednu veliku koru (42x32 cm) pa podelite na pola. Sipajte u pleh na nauljen pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Dok se kora peče skuvajte puding: pomešajte puding sa šećerom i malo hladnog mleka, odvojenog od 1 l, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri i kad provri zakuvajte puding.
I pečene kore i puding ostavite da se samo kratko prohlade pa filujte: kora, puding, kora, puding.
Kada se kolač skroz ohladi umutite šlag kremu sa mlekom i nafilujte ga odozgo.
Kore:
Belanca odvojiti od žumanaca pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati žumanca i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pripremljenu smesu lagano umešati naseckano suvo voće i žele bombone posute sa malo brašna da bi se lepo rasporedile u testu.
Testo podelite na dva dela i pecite dve kore (32x21 cm) ili jednu veliku koru (42x32 cm) pa podelite na pola. Sipajte u pleh na nauljen pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Dok se kora peče skuvajte puding: pomešajte puding sa šećerom i malo hladnog mleka, odvojenog od 1 l, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri i kad provri zakuvajte puding.
I pečene kore i puding ostavite da se samo kratko prohlade pa filujte: kora, puding, kora, puding.
Kada se kolač skroz ohladi umutite šlag kremu sa mlekom i nafilujte ga odozgo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.