burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 knedli

Knedle sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 knedli

Sastojci

1 kg krompira

1 kašika omekšalog putera

2 žumanceta

1 prstohvat soli

4 kašike C Griza

250-350 g oštrog brašna

30 šljiva

200 g prezli

1 dl ulja za prženje

2 kesice C Vanilin šećera

Knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Krompire dobro operite, stavite u šerpu i prelijte ih vodom, Kuvajte krompire, od momenta vrenja, na niskoj temperaturi oko pola sata.

Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvali.

Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.

Dodajte žumanca, so i puter. Sjedinite sve sastojke. Potom dodajte griz i oko 250 g brašna. Umesite testo.

Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.

Testo treba da bude meko i kompaktno. Ova količina je dovoljna za 30 knedli.

Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.

Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.

Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom.

Po ukusu, možete dodati i kristal šećer.

Naši proizvodi

Knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Krompire dobro operite, stavite u šerpu i prelijte ih vodom, Kuvajte krompire, od momenta vrenja, na niskoj temperaturi oko pola sata.

Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvali.

Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.

Dodajte žumanca, so i puter. Sjedinite sve sastojke. Potom dodajte griz i oko 250 g brašna. Umesite testo.

Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.

Testo treba da bude meko i kompaktno. Ova količina je dovoljna za 30 knedli.

Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.

Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.

Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom.

Po ukusu, možete dodati i kristal šećer.

Autor

food blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept