0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30 knedli
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 knedli
1 kg krompira
1 kašika omekšalog putera
2 žumanceta
1 prstohvat soli
4 kašike C Griza
250-350 g oštrog brašna
30 šljiva
200 g prezli
1 dl ulja za prženje
2 kesice C Vanilin šećera
Krompire dobro operite, stavite u šerpu i prelijte ih vodom, Kuvajte krompire, od momenta vrenja, na niskoj temperaturi oko pola sata.
Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvali.
Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.
Dodajte žumanca, so i puter. Sjedinite sve sastojke. Potom dodajte griz i oko 250 g brašna. Umesite testo.
Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.
Testo treba da bude meko i kompaktno. Ova količina je dovoljna za 30 knedli.
Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.
Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.
Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom.
Po ukusu, možete dodati i kristal šećer.
Krompire dobro operite, stavite u šerpu i prelijte ih vodom, Kuvajte krompire, od momenta vrenja, na niskoj temperaturi oko pola sata.
Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvali.
Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.
Dodajte žumanca, so i puter. Sjedinite sve sastojke. Potom dodajte griz i oko 250 g brašna. Umesite testo.
Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.
Testo treba da bude meko i kompaktno. Ova količina je dovoljna za 30 knedli.
Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.
Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.
Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom.
Po ukusu, možete dodati i kristal šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.