burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Knedle sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1 kg krompira

400-500 g brašna

100 g C griza

2 jaja

1 kašičica soli

2 kesice C vanilin šećera

200 g margarina

200 g prezli

100 g kristal šećera.

Još:

2-3 l vode

2 kašike ulja

Knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi. Odmah ocediti i dok je još vruć dodati 50 g margarina i 1 kesicu C vanilin šećera, pa ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno dodavati jaja i C griz. Brašno dodavati postepeno, testo ne sme biti tvrdo.

Šljive oprati i malo zarezati da bi se izvukla koštica. Ukoliko su previše krupne, podeliti ih na polovine.

Ruke pobrašniti, pa uzimati pomalo smese sa krompirom. Rastanjiti na dlanu, pa njome obložiti šljivu. Rasporediti testo svuda okolo šljive.

Pripremljene knedle stavljati na tacnu ili radnu površinu posutu brašnom.

U dublju i širu šerpu usuti vodu da prokuva sa uljem. Kada provri, smenjiti temperaturu i ubacivati knedle.

Kuvati ih desetak minuta. Vaditi rešatkastom kašikom i odmah uvaljati u pripremljene prezle.

Dok čekate voda da provri, pripremiti prezle. Otopiti na laganoj vatri preostali margarin i u njega umešajte prezle. Pržite ih oko 4- 5 minuta.

Potom skloniti sa vatre, pa u to dodati šećer i C vanilin šećer. Najlepše su dok su još tople.

Naši proizvodi

Knedle sa šljivama

Koraci pripreme

Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi. Odmah ocediti i dok je još vruć dodati 50 g margarina i 1 kesicu C vanilin šećera, pa ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno dodavati jaja i C griz. Brašno dodavati postepeno, testo ne sme biti tvrdo.

Šljive oprati i malo zarezati da bi se izvukla koštica. Ukoliko su previše krupne, podeliti ih na polovine.

Ruke pobrašniti, pa uzimati pomalo smese sa krompirom. Rastanjiti na dlanu, pa njome obložiti šljivu. Rasporediti testo svuda okolo šljive.

Pripremljene knedle stavljati na tacnu ili radnu površinu posutu brašnom.

U dublju i širu šerpu usuti vodu da prokuva sa uljem. Kada provri, smenjiti temperaturu i ubacivati knedle.

Kuvati ih desetak minuta. Vaditi rešatkastom kašikom i odmah uvaljati u pripremljene prezle.

Dok čekate voda da provri, pripremiti prezle. Otopiti na laganoj vatri preostali margarin i u njega umešajte prezle. Pržite ih oko 4- 5 minuta.

Potom skloniti sa vatre, pa u to dodati šećer i C vanilin šećer. Najlepše su dok su još tople.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept