0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
800 g krompira
2 kašike brašna
1 kašika maslaca
prezle
šljive
malo C praška za pecivo
kristal šećer
Skuvati oljušten krompir i propasirati ga.
Dodati brašno, jaja, malo C praška za pecivo, maslac, zamesiti testo.
Kidati po malo, rastanjiti na dlanu, staviti šljivu sa kristal šećerom - oblikovati knedlu.
Stavljati ih u vrelu vodu, i kada su kuvane isplivaju na površinu.
Valjati ih u već upržene prezle i po ukusu posuti kristal šećerom.
Skuvati oljušten krompir i propasirati ga.
Dodati brašno, jaja, malo C praška za pecivo, maslac, zamesiti testo.
Kidati po malo, rastanjiti na dlanu, staviti šljivu sa kristal šećerom - oblikovati knedlu.
Stavljati ih u vrelu vodu, i kada su kuvane isplivaju na površinu.
Valjati ih u već upržene prezle i po ukusu posuti kristal šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.