0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
150 g putera ili margarina
500 ml mleka
50 g svežeg ili 7g C suvog kvasca
8 kašika šećera
1 prstohvat soli
700-800 g brašna
8 kašičica cimeta
8 kašika šećera
kristal šećer
Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri.
U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.
Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok ne umesite meko i elastično testo.
Pokriti i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu izmešajte cimet i šećer, testo podelite na tri dela (ili jednostavno kupite 2 kesice od 10 g cimet šećer i pospite po razvučenom testu).
Svaki deo testa razvući u pravougaonik, pa pospite smesom cimet, šećer.
Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.
Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.
Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.
Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri.
U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.
Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok ne umesite meko i elastično testo.
Pokriti i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu izmešajte cimet i šećer, testo podelite na tri dela (ili jednostavno kupite 2 kesice od 10 g cimet šećer i pospite po razvučenom testu).
Svaki deo testa razvući u pravougaonik, pa pospite smesom cimet, šećer.
Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.
Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.
Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.