burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Klupčad

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

150 g putera ili margarina

500 ml mleka

50 g svežeg ili 7g C suvog kvasca

8 kašika šećera

1 prstohvat soli

700-800 g brašna

Za posipanje po korama:

8 kašičica cimeta

8 kašika šećera

Za pospianje:

kristal šećer

Klupčad

Koraci pripreme

Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri.

U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.

Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.

Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok ne umesite meko i elastično testo.

Pokriti i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu izmešajte cimet i šećer, testo podelite na tri dela (ili jednostavno kupite 2 kesice od 10 g cimet šećer i pospite po razvučenom testu).

Svaki deo testa razvući u pravougaonik, pa pospite smesom cimet, šećer.

Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.

Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.

Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.

Naši proizvodi

Klupčad

Koraci pripreme

Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri.

U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom.

Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.

Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok ne umesite meko i elastično testo.

Pokriti i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu izmešajte cimet i šećer, testo podelite na tri dela (ili jednostavno kupite 2 kesice od 10 g cimet šećer i pospite po razvučenom testu).

Svaki deo testa razvući u pravougaonik, pa pospite smesom cimet, šećer.

Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Peći dok lepo ne porumene.

Ako jako volite cimet klupčad još malo pospite cimetom pre pečenja.

Pečenu klupčad pospite kristal šećerom, nemojte štedeti, što obilatije.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept