burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kiflice sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

200 ml mleka

100 ml vode

1 C prašak za pecivo

70 g margarina

2 jaja

3 kašičice šećera

1/2 kašičice soli

oko 600 g brašna

Fil:

100 g mleveni mak

5 kašika šećera

200 ml mleka

Kiflice sa makom

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti C prašak za pecivo i šećer, a zatim dodati jedno jaje, margarin, so i brašno po potrebi. Umesiti glatko testo.

Testo ostaviti 30 minuta da naraste. Za to vreme pripremite fil.

U šerpu sipati mak, šećer i mleko staviti na vatri da provri, pa kada provri mešati i kuvati oko 5 minuta. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Naraslo testo razviti oklagijom u veliku koru, koru iseći na kaiševe, pa svaki kaiš iseći na trouglove, veličine po želji.

Na svaki trougao staviti po kašičicu fila. Saviti kiflice i ređati u podmazan pleh.

Kiflice premazati umućenim jajetom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 C oko dvadeset minuta.

Kifle posipati C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kiflice sa makom

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti C prašak za pecivo i šećer, a zatim dodati jedno jaje, margarin, so i brašno po potrebi. Umesiti glatko testo.

Testo ostaviti 30 minuta da naraste. Za to vreme pripremite fil.

U šerpu sipati mak, šećer i mleko staviti na vatri da provri, pa kada provri mešati i kuvati oko 5 minuta. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Naraslo testo razviti oklagijom u veliku koru, koru iseći na kaiševe, pa svaki kaiš iseći na trouglove, veličine po želji.

Na svaki trougao staviti po kašičicu fila. Saviti kiflice i ređati u podmazan pleh.

Kiflice premazati umućenim jajetom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 C oko dvadeset minuta.

Kifle posipati C šećerom u prahu.

Autor

Danka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept