0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
4
1 kesica C suvog kvasca
60 ml tople vode
1 kašičica šećera
80 g šećera
1 kašičica soli
50 g istopljenog maslaca
2 jaja
60 g kisele pavlake
oko 400 g brašna
130 g šećera
rendana kora jedne pomorandže
30 g C kokosovog brašna
150 g šećera
2 kašike soka od pomorandže
60 g kisele pavlake
60 g maslaca
Pomešati kvasac sa vodom i kašičicom šećera i ostaviti da zapeni. Pomešati sve sastojke sa testo, dodati narasli kvasac, umesiti testo i ostaviti da naraste.
Naraslo testo premesiti još jednom, pokriti i ostaviti još jednom da naraste.
Za fil, utrljati koru pomorandže u šećer, pa dodati i kokos.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razvući u koru, premazati filom i seći na trouglove. Uviti u kiflice i poređati u pleh, tako da se malo dodiruju. Ponoviti i sa drugim delom testa.
Ostaviti kiflice da narastu. (Ja sam ih preko noći ostavila u frižideru, sutradan izvadila sat vremena ranije i pekla.).
Kiflice peći na 200 C da porumene. Izvaditi iz pleha i preliti prelivom.
Za preliv, pomešati sve sastojke i staviti da proključa. Kad proključa, smanjiti vatru i kuvati 1 minut.
Pomešati kvasac sa vodom i kašičicom šećera i ostaviti da zapeni. Pomešati sve sastojke sa testo, dodati narasli kvasac, umesiti testo i ostaviti da naraste.
Naraslo testo premesiti još jednom, pokriti i ostaviti još jednom da naraste.
Za fil, utrljati koru pomorandže u šećer, pa dodati i kokos.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razvući u koru, premazati filom i seći na trouglove. Uviti u kiflice i poređati u pleh, tako da se malo dodiruju. Ponoviti i sa drugim delom testa.
Ostaviti kiflice da narastu. (Ja sam ih preko noći ostavila u frižideru, sutradan izvadila sat vremena ranije i pekla.).
Kiflice peći na 200 C da porumene. Izvaditi iz pleha i preliti prelivom.
Za preliv, pomešati sve sastojke i staviti da proključa. Kad proključa, smanjiti vatru i kuvati 1 minut.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.