burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4

Kiflice sa kokosom i pomoranžom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4

Sastojci

Za testo:

1 kesica C suvog kvasca

60 ml tople vode

1 kašičica šećera

80 g šećera

1 kašičica soli

50 g istopljenog maslaca

2 jaja

60 g kisele pavlake

oko 400 g brašna

Za fil:

130 g šećera

rendana kora jedne pomorandže

30 g C kokosovog brašna

Za preliv:

150 g šećera

2 kašike soka od pomorandže

60 g kisele pavlake

60 g maslaca

Kiflice sa kokosom i pomoranžom

Koraci pripreme

Pomešati kvasac sa vodom i kašičicom šećera i ostaviti da zapeni. Pomešati sve sastojke sa testo, dodati narasli kvasac, umesiti testo i ostaviti da naraste.

Naraslo testo premesiti još jednom, pokriti i ostaviti još jednom da naraste.

Za fil, utrljati koru pomorandže u šećer, pa dodati i kokos.

Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razvući u koru, premazati filom i seći na trouglove. Uviti u kiflice i poređati u pleh, tako da se malo dodiruju. Ponoviti i sa drugim delom testa.

Ostaviti kiflice da narastu. (Ja sam ih preko noći ostavila u frižideru, sutradan izvadila sat vremena ranije i pekla.).

Kiflice peći na 200 C da porumene. Izvaditi iz pleha i preliti prelivom.

Za preliv, pomešati sve sastojke i staviti da proključa. Kad proključa, smanjiti vatru i kuvati 1 minut.

Naši proizvodi

Kiflice sa kokosom i pomoranžom

Koraci pripreme

Pomešati kvasac sa vodom i kašičicom šećera i ostaviti da zapeni. Pomešati sve sastojke sa testo, dodati narasli kvasac, umesiti testo i ostaviti da naraste.

Naraslo testo premesiti još jednom, pokriti i ostaviti još jednom da naraste.

Za fil, utrljati koru pomorandže u šećer, pa dodati i kokos.

Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razvući u koru, premazati filom i seći na trouglove. Uviti u kiflice i poređati u pleh, tako da se malo dodiruju. Ponoviti i sa drugim delom testa.

Ostaviti kiflice da narastu. (Ja sam ih preko noći ostavila u frižideru, sutradan izvadila sat vremena ranije i pekla.).

Kiflice peći na 200 C da porumene. Izvaditi iz pleha i preliti prelivom.

Za preliv, pomešati sve sastojke i staviti da proključa. Kad proključa, smanjiti vatru i kuvati 1 minut.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept