burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija48 kiflica

Kiflice sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
48 kiflica

Sastojci

1 kg brašna T-400

150 ml ulja

2 kašike šećera

1/2 kašičice soli

25 g C suvog kvasca

500 ml mleka

200 ml kisele pavlake

Za premazivanje:

2 žumanca

1 kašika ulja

1 kašika vode

Za punjenje:

džem od šljive

Kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U 500 ml mlakog mleka umešati 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i rastopiti C suvi kvasac.

Ostaviti 10-tak min da nadođe kvasac, pa dodati 1 kg brašna, 150 ml ulja, so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.

Premestiti i podeliti na dve jufke. Obe jufke razvući i premazati kiselom pavlakom.

Od jedne jufke izrezati 24 komada, isto tako i od druge. Stavljati džem od šljive i uvijati kiflice.

Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.

Pomešati žumanca, kašiku ulja i kašiku vode i sa tim premazati kiflice. Ostaviti ih još pola sata da nadođu.

Peći ih na 180 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne.

Kada ih izvučete iz rerne, pokriti ih krpom da omekšaju.

Kad se malo prohlade, pređite na degustaciju.

Kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U 500 ml mlakog mleka umešati 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i rastopiti C suvi kvasac.

Ostaviti 10-tak min da nadođe kvasac, pa dodati 1 kg brašna, 150 ml ulja, so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.

Premestiti i podeliti na dve jufke. Obe jufke razvući i premazati kiselom pavlakom.

Od jedne jufke izrezati 24 komada, isto tako i od druge. Stavljati džem od šljive i uvijati kiflice.

Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.

Pomešati žumanca, kašiku ulja i kašiku vode i sa tim premazati kiflice. Ostaviti ih još pola sata da nadođu.

Peći ih na 180 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne.

Kada ih izvučete iz rerne, pokriti ih krpom da omekšaju.

Kad se malo prohlade, pređite na degustaciju.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept