0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
48 kiflica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
48 kiflica
1 kg brašna T-400
150 ml ulja
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
25 g C suvog kvasca
500 ml mleka
200 ml kisele pavlake
2 žumanca
1 kašika ulja
1 kašika vode
džem od šljive
U 500 ml mlakog mleka umešati 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i rastopiti C suvi kvasac.
Ostaviti 10-tak min da nadođe kvasac, pa dodati 1 kg brašna, 150 ml ulja, so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.
Premestiti i podeliti na dve jufke. Obe jufke razvući i premazati kiselom pavlakom.
Od jedne jufke izrezati 24 komada, isto tako i od druge. Stavljati džem od šljive i uvijati kiflice.
Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.
Pomešati žumanca, kašiku ulja i kašiku vode i sa tim premazati kiflice. Ostaviti ih još pola sata da nadođu.
Peći ih na 180 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne.
Kada ih izvučete iz rerne, pokriti ih krpom da omekšaju.
Kad se malo prohlade, pređite na degustaciju.
U 500 ml mlakog mleka umešati 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i rastopiti C suvi kvasac.
Ostaviti 10-tak min da nadođe kvasac, pa dodati 1 kg brašna, 150 ml ulja, so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da testo nadođe.
Premestiti i podeliti na dve jufke. Obe jufke razvući i premazati kiselom pavlakom.
Od jedne jufke izrezati 24 komada, isto tako i od druge. Stavljati džem od šljive i uvijati kiflice.
Ređati kiflice u pleh obložen pek papirom.
Pomešati žumanca, kašiku ulja i kašiku vode i sa tim premazati kiflice. Ostaviti ih još pola sata da nadođu.
Peći ih na 180 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne.
Kada ih izvučete iz rerne, pokriti ih krpom da omekšaju.
Kad se malo prohlade, pređite na degustaciju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.