0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
5
400 g pirea od bundeve
oko 700 g brašna
50 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
50 g putera za premazivanje
džem od malina
100 g crne čokolade
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 C vanilin šećer
Kvasac izmrviti dodati u toplo mleko, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nabubri. U to dodati pire od bundeve, ulje i C vanilin šećer.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i kašičicom soli pa umesiti testo. Treba da bude mekano, ali ne previše lepljivo. Ostaviti da nadođe.
Podeliti na šest jufki, ako volite veće kifle ili na devet ako volite manje kifle.
Tri jufke rastanjite, premažite prvu rastanjenu jufku rastopljenim puterom pa složite, drugu takođe premažite puterom, treću jufki preklopite i sve zajedno rastanjite na veliki krug.
Podeliti na 16 delova i puniti džemom od malina. Na svaku kiflicu stavite malo putera.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili duže kako volite. Pečene umakati u ili prelivati čokoladom. Možete praviti i prazne pa ih preliti čokoladom.
U slanoj varijanti dodajte malo više soli i ne treba C vanilin šećer. Punite ih šunkom i kačkavaljem.
Pire od bundeve pravite tako što skuvate, pa ispasirate bundevu ili od pečene bundeve izvaditi središnji meki deo i ispasirati ga.
Kvasac izmrviti dodati u toplo mleko, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nabubri. U to dodati pire od bundeve, ulje i C vanilin šećer.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i kašičicom soli pa umesiti testo. Treba da bude mekano, ali ne previše lepljivo. Ostaviti da nadođe.
Podeliti na šest jufki, ako volite veće kifle ili na devet ako volite manje kifle.
Tri jufke rastanjite, premažite prvu rastanjenu jufku rastopljenim puterom pa složite, drugu takođe premažite puterom, treću jufki preklopite i sve zajedno rastanjite na veliki krug.
Podeliti na 16 delova i puniti džemom od malina. Na svaku kiflicu stavite malo putera.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili duže kako volite. Pečene umakati u ili prelivati čokoladom. Možete praviti i prazne pa ih preliti čokoladom.
U slanoj varijanti dodajte malo više soli i ne treba C vanilin šećer. Punite ih šunkom i kačkavaljem.
Pire od bundeve pravite tako što skuvate, pa ispasirate bundevu ili od pečene bundeve izvaditi središnji meki deo i ispasirati ga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.