burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Kiflice od bundeve

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

400 g pirea od bundeve

oko 700 g brašna

50 ml ulja

1/2 kockice kvasca

1 C prašak za pecivo

200 ml mleka

50 g putera za premazivanje

džem od malina

100 g crne čokolade

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 C vanilin šećer

Kiflice od bundeve

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti dodati u toplo mleko, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nabubri. U to dodati pire od bundeve, ulje i C vanilin šećer.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i kašičicom soli pa umesiti testo. Treba da bude mekano, ali ne previše lepljivo. Ostaviti da nadođe.

Podeliti na šest jufki, ako volite veće kifle ili na devet ako volite manje kifle.

Tri jufke rastanjite, premažite prvu rastanjenu jufku rastopljenim puterom pa složite, drugu takođe premažite puterom, treću jufki preklopite i sve zajedno rastanjite na veliki krug.

Podeliti na 16 delova i puniti džemom od malina. Na svaku kiflicu stavite malo putera.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili duže kako volite. Pečene umakati u ili prelivati čokoladom. Možete praviti i prazne pa ih preliti čokoladom.

U slanoj varijanti dodajte malo više soli i ne treba C vanilin šećer. Punite ih šunkom i kačkavaljem.

Pire od bundeve pravite tako što skuvate, pa ispasirate bundevu ili od pečene bundeve izvaditi središnji meki deo i ispasirati ga.

Naši proizvodi

Kiflice od bundeve

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti dodati u toplo mleko, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nabubri. U to dodati pire od bundeve, ulje i C vanilin šećer.

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i kašičicom soli pa umesiti testo. Treba da bude mekano, ali ne previše lepljivo. Ostaviti da nadođe.

Podeliti na šest jufki, ako volite veće kifle ili na devet ako volite manje kifle.

Tri jufke rastanjite, premažite prvu rastanjenu jufku rastopljenim puterom pa složite, drugu takođe premažite puterom, treću jufki preklopite i sve zajedno rastanjite na veliki krug.

Podeliti na 16 delova i puniti džemom od malina. Na svaku kiflicu stavite malo putera.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili duže kako volite. Pečene umakati u ili prelivati čokoladom. Možete praviti i prazne pa ih preliti čokoladom.

U slanoj varijanti dodajte malo više soli i ne treba C vanilin šećer. Punite ih šunkom i kačkavaljem.

Pire od bundeve pravite tako što skuvate, pa ispasirate bundevu ili od pečene bundeve izvaditi središnji meki deo i ispasirati ga.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept