0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
300 g pirea od pečene bundeve
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
2 kašike šećera
2 dl mleka + 2 kašike
1 kesica C praška za pecivo
džem od kajsija
žumance - za premazivanje
Bundevu prethodno ispeći dok ne omekša, a zatim je ohladiti i skinuti koru, pa ispasirati.
Brašno prosejati, pa mu dodati pire od bundeve, kvasac, C prašak za pecivo, šećer i jaje.
Zamesiti testo i ostaviti ga da nadođe. Premesiti testo, razvući ga i iseći unakrsno na trouglove željene veličine.
Na svaki trougao staviti pomalo džema od kajsije i uviti u kiflice.
Staviti ih u podmazan pleh, premazati žumancetom umućenim sa dve kašike mleka i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Bundevu prethodno ispeći dok ne omekša, a zatim je ohladiti i skinuti koru, pa ispasirati.
Brašno prosejati, pa mu dodati pire od bundeve, kvasac, C prašak za pecivo, šećer i jaje.
Zamesiti testo i ostaviti ga da nadođe. Premesiti testo, razvući ga i iseći unakrsno na trouglove željene veličine.
Na svaki trougao staviti pomalo džema od kajsije i uviti u kiflice.
Staviti ih u podmazan pleh, premazati žumancetom umućenim sa dve kašike mleka i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.