burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija45

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
45

Sastojci

680 g petit keksa

Fil:

2 C pudinga od čokolade

130 g C šećera u prahu

250 g margarina

150 g čokolade za kuvanje

1 l mleka

Za pokrivanje torte:

2 C kesice šlaga (classic)

200 ml mleka

Za natapanje keksa:

200 ml mleka

Keks torta

Koraci pripreme

Razmutiti dve kesice pudinga od čokolade u pripremljenom mleku. Ostatak mleka ( 800 ml) skuvati i postepeno mu dodavati razmućen puding.

Kada se puding skuva, dodati mu pripremljenu izlomljenu čokoladu. Skloniti sa šporeta i mešati dok se čokolada ne istopi. Prekriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 250 g margarina sa šećerom u prahu. Uvek koristim margarin "dobro jutro" , kremast je i lepše se poveže sa pudingom.

U umućen margarin postepeno dodavati ohlađen puding.

Keks umakati u mleko i slagati na pravougaonoj tacni.

Red keksa, red pripremljenog fila.

Ispadne pet slojeva keksa. Poslednji sloj keksa se premaže filom i pokrije pripremljenim šlagom.

Šlag se može posuti šarenim šećernim mrvicama.

Naši proizvodi

Keks torta

Koraci pripreme

Razmutiti dve kesice pudinga od čokolade u pripremljenom mleku. Ostatak mleka ( 800 ml) skuvati i postepeno mu dodavati razmućen puding.

Kada se puding skuva, dodati mu pripremljenu izlomljenu čokoladu. Skloniti sa šporeta i mešati dok se čokolada ne istopi. Prekriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 250 g margarina sa šećerom u prahu. Uvek koristim margarin "dobro jutro" , kremast je i lepše se poveže sa pudingom.

U umućen margarin postepeno dodavati ohlađen puding.

Keks umakati u mleko i slagati na pravougaonoj tacni.

Red keksa, red pripremljenog fila.

Ispadne pet slojeva keksa. Poslednji sloj keksa se premaže filom i pokrije pripremljenim šlagom.

Šlag se može posuti šarenim šećernim mrvicama.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept